Skal Dell lage mobiltelefoner?

Den taiwanske avisen The Economic Daily News hevder at Quanta Computer, som vanligvis produserer laptoper for andre selskaper, har fått i oppdrag å lage smarttelefoner.

Kunden er ingen ringere enn Dell, som har hatt stor suksess med å selge datamaskiner over internett. Dermed kan det se ut som om vi får en ny aktør i mobilbransjen, dersom informasjonen stemmer. Dell selv har forøvrig ikke bekreftet mobilplanene.

Noen øvrige detaljer rundt smarttelefonen eksisterer foreløpig ikke, men dersom ryktene stemmer er det nok ikke lenge til det dukker opp mer informasjon. Quanta har imidlertid tidligere laget telefoner med Windows Mobile-plattform, så det er ikke helt utenkelig at Dell ville satset på dette operativsystemet.

Dell er for øvrig ikke ferske på håndholdt-fronten. Produsenten lanserte i 2002 Axim-serien, som er en rekke PDA-er med Pocket PC og Windows Mobile. Det har imidlertid ikke blitt lansert noen nye Dell-PDA-er siden 2005.

I tillegg til Dell-oppdraget ryktes det at Quanta også har dratt i land en avtale om å produsere iPhone for Apple. Isåfall har selskapet skutt to gullfugler på kort tid.

(Kilder: PC World, Mobility Site)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen