Det hvite hus tar imot forespørsler og ønsker fra alle, og én av petisjonene dreier seg om å lage en Dødsstjerne fra Star Wars-filmene. (Bilde: LucasFilm / Disney)

Skal USA bygge Dødsstjernen?

Det hvite hus svarer på et ønske om å konstruere den fryktede romstasjonen fra Star Wars.

Dødsstjernen fra Star Wars-filmene er et ikonisk symbol på terror og ødeleggelse, ikke minst fordi den gigantiske romstasjonen sprengte en hel planet i lufta.

Samtidig er det noe fascinerende ved å lage noe så enormt og storslagent ute i verdensrommet, og derfor har noen sendt inn en petisjon til Det hvite hus i USA for å realisere drømmen.

Tro det eller ei, men nå har en representant fra Obama-administrasjonen kommet med et offisielt svar. Så da er spørsmålet: Blir det noe av Dødsstjernen, og hva ville den ha kostet?

Svimlende sum

Med tittelen «This Isn't the Petition Response You're Looking For» sier Det hvite hus dessverre «nei» til å bygge en dødsstjerne. Årsakene er som følger:

Dette blir for dyrt, mener Det hvite hus.
Dette blir for dyrt, mener Det hvite hus.Foto: LucasFilm / Disney
  • Prisen er anslått å komme på vanvittige 850 000 000 000 000 000 dollar.
  • Det hvite hus støtter ikke å tilintetgjøre planeter.
  • Dødsstjernene har vist seg å ha kritiske svakheter som stadig vekk resulterer i at de blir sprengt i fillebiter.

850 000 000 000 000 000 dollar tilsvarer 4 687 750 000 000 000 000 kroner, altså svimlende 4,7 trillioner. Det vil si i meste laget.

Ingen grunn til å deppe

Det offisielle svaret er skrevet av Paul Shawcross, som er sjef for vitenskaps- og romfartsdelen i Det hvite hus' budsjettavdeling. Han ber de håpefulle Dødsstjerne-entusiastene om å ikke deppe, fordi USA og verden generelt har et stort fokus på vitenskap, romfart og verdensrommet for tiden.

Store planer i emning for Mars.
Store planer i emning for Mars.Foto: Mars One / YouTube

Blant de ulike tiltakene og prosjektene av både statlig og privat art, nevner Shawcross for eksempel Den internasjonale romstasjonen (ISS), bemannede turer til Månen og robothender à la Luke Skywalker.

Samtidig er det en interesse i Mars som aldri før. Selskapet Mars One planlegger for eksempel en koloni på vår naboplanet innen 2023, mens milliardæren Elon Musk også har storstilte planer for planeten.

– Kraften er med oss!

Det er altså ingen grunn til å være helt ute av seg på grunn av en mangel på en dødsstjerne i den umiddelbare framtiden. Shawcross oppfordrer videre folk til å interessere seg for og søke seg til utdanning og jobb innen teknologi og vitenskap. Han avslutter med følgende visdomsord:

– Hvis du velger en karriere innen vitenskap, teknologi, ingeniørfag eller matematikk, vil Kraften være med oss! Husk at Dødsstjernens evne til å ødelegge en planet, eller til og med et helt stjernesystem, er ubetydelig ved siden av Kraften.

Les hele det offisielle svaret på petitions.whitehouse.gov.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilde: White House)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen