Skal Sony selge seg ut av PC-bransjen?
Teknofil
(Bilde: Sony/Lenovo/montasje)

Skal Sony selge seg ut av PC-bransjen?

Ifølge flere medier er giganten i snakk med Lenovo om et eventuelt salg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sony har hatt et knakende bra år på mobil- og konsollfronten, men PC-salget har gått jevnt og trutt nedover. Derfor er kanskje ikke nyheten om at selskapet nå muligens er i ferd med å selge hele PC-divisjonen sin til Lenovo særlig overraskende.

Pris på over 3 milliarder kroner

Det er ingen tvil om at et eventuelt salg vil innebære et tall med mange nuller bak. Ifølge det japanske nyhetsbyrået Nikkei skal prisen selskapet krever for divisjonen legge seg rundt 50 milliarder yen, eller litt over 3 milliarder kroner.

Selskapet har også selv kommet med en pressemelding om at et eventuelt salg kanskje er nært forestående, selv om de sier at ryktene om "... et samarbeid mellom Lenovo og Sony i PC-segmentet er upresise...".

Utifra pressemeldingen er det viktig å merke seg to ting. For det første avviser ikke Sony ryktene om et samarbeid, men beskriver dem som "upresise". For det andre virker det svært sannsynlig at et salg vil skje, ettersom de ikke avviser et salg. Det er imidlertid et åpent spørsmål om det blir til akkurat Lenovo.

Vil fokusere mer på smartmobil-segmentet

Sony har som sagt gode grunner til å skulle ønske å selge PC-divisjonen sin. Dette ville gitt selskapet mer rom til å fokusere på det de virkelig gjør bra, nemlig Xperia-enhetene sine og PlayStation.

Begge disse to segmentene er viktige for Sony, så det er ikke utenkelig at det er tanken bak hvis et salg er nært forestående. Bloomberg slapp for kort tid siden en ny rapport, der de sier at en pressemelding om et salg vil være klar allerede imorgen. Om det stemmer, gjenstår imidlertid å se.

Oppdatert: Sony bekreftet i natt via en pressemelding at de selger PC-avdelingen sin. Les mer om saken på søsternettstedet vårt Hardware.no.

Sony gjør det bra på konsollmarkedet. 
Det er imidlertid bare måneder siden konsollene ble lovlige i Kina »

(Kilde: Engadget, Sony)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen