Skal snart slippe harddisker på 6 TB
(Bilde: Seagate)

Skal snart slippe harddisker på 6 TB

Tar opp konkurransen med erkerivalen Western Digital.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I november i fjor skrev vi om at den store harddiskprodusenten Western Digital har sluppet harddisker fylt med helium, som både er vesentlig raskere og har mye høyere kapasitet enn tidligere.

Helium har mye lavere massetetthet enn luft, noe som reduserer motstanden og turbulensen inni harddisken, og som satte Western Digital i stand til å øke kapasiteten til hele 6 TB med sin såkalte HelioSeal-løsning.

Seagate følger etter i april

Det tok ikke lange tiden før disse nye høykapasitetsdiskene presset frem tilsvarende modeller hos konkurrentene, for nå kan nettstedene Xbit og Bit-tech melde at Seagate også har konkrete planer om å slippe harddisker på 6 TB.

Seagate-sjefen Steve Luczo bekreftet under et nylig møte med investorer at de nye harddiskene skal slippes tidlig i andre kvartal, altså mest sannsynlig i løpet av april.

I motsetning til Western Digitals helium-harddisker, som har hele syv plater, vil de nye 6 TB-diskene til Seagate kun ha seks plater og dermed altså benytte den eksisterende designen med én TB per plate.

For bedrifter

Det foreligger imidlertid ingen flere tekniske detaljer om hvilken løsning Seagate har benyttet for å stappe seks plater inn i 3,5-tommersformatet. Det er altså uvisst om de har brukt noe som tilsvarer Western Digitals gassbaserte metode.

I første omgang vil 6 TB-modellene til Seagate primært være rettet mot bedriftsmarkedet, noe som innebærer at de sannsynligvis vil være kostbare til å begynne med. Selskapet har ikke gitt noe prisantydning ennå.

Seagate gjorde det ikke særlig bra i kvalitetsundersøkelse: Kom desidert verst ut i holdbarhet »

(Kilder: Xbit, Bit-tech)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen