Én skål, og dere er venner med Budweisers nye «Buddy Cup»-konsept.
Teknofil
Én skål, og dere er venner med Budweisers nye «Buddy Cup»-konsept. (Bilde: BudBrasilOficial / YouTube)

Skål! Nå er vi venner på Facebook

«Buddy Cup» stifter nye digitale vennskap med en enkel skål.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du er på fylla, og møter en kul kis eller jente på diskoteket. Omgivelsene støyer, inne i hodet ditt er det en karusell og hukommelsen er bedøvet. Hva het nå denne personen igjen? Ikke noe problem. La oss utføre en skål!

Dagen etter våkner du til en kunngjøring på din Facebook-vegg. Du og Mr. eller miss X fra diskoteket har blitt venner. Alt takket være en enkel skål.

Dette ser i alle fall ut til å være ideen bak «Buddy Cup», fra den brasilianske avdelingen av ølprodusenten Budweiser. Ved hjelp av tradisjonell skåling og litt moderne teknologi kan to personer nemlig bli venner på Facebook. En venneforespørsel har neppe vært mer glatt enn dette.

Øl og teknologi

En mikrobrikke i bunnen av koppene knytter brukerne sammen.
En mikrobrikke i bunnen av koppene knytter brukerne sammen.Foto: BudBrasilOficial / YouTube

Buddy Cup er et tradisjonelt pappbeger, men med en teknologisk vri. I bunnen er det lagd et eget kammer som inneholder en mikrobrikke med NFC-teknologi.

NFC står for «near field communication», og innebærer at man holder to mobiltelefoner i nærheten av hverandre for å overføre bilder, dokumenter eller annen informasjon.

På undersiden av begeret er det også en QR-kode. Før du får øl, må du altså snu koppen på hodet og skanne QR-koden med smarttelefonen, slik at begeret blir knyttet til Facebook-kontoen din.

Deretter er det bare å nyte kvelden, og skåle med måte. Når du og en annen har lyst til å bli venner på Facebook, skåler dere – og dermed lyser en rød lysdiode på begeret for å markere det ferske vennskapet.

Foreløpig blir Buddy Cup testet ut på sponsede arrangementer i Brasil, som konserter, festivaler og lignende. Budweiser har ikke kunngjort lansering andre steder inntil videre, men nå har i alle fall ideen om noe slikt kommet fram i dagslys.

Når vi først er i gang med fyll og fanteri:
Isbit sender melding når du er for full »

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen