(Bilde: Varg Aamo, hardware.no)

Skal låne nettverksutstyr verdt 10 millioner kroner

The Gathering trapper opp satsingen på trådløst nett.

Det massive datapartyet The Gathering, hvor tusenvis av datafrelste årlig inntar det digre Vikingskipet på Hamar for å tilbringe flere søvnløse netter foran skjermen, nærmer seg med stormskritt.

Tidligere har The Gathering hovedsakelig basert seg på kablet nettverk. I fjor fikk arrangementet imidlertid for første gang et heldekkende, trådløst nettverk, mye for å imøtekomme den økende bruken av smarttelefoner og nettbrett.

Ny storsatsing

Arrangøren uttalte den gangen at det trådløse opplegget var et ambisiøst prosjekt, og nå meldes det i en pressemelding at årets trådløse satsing på ingen måte blir noe mindre enn i fjor, snarere tvert imot.

– Vi har tidligere gjort forsøk med trådløst nett, men nå satser vi for fullt. Hele hallen skal dekkes fra start til slutt. Dette er virkelig et kjempeambisiøst prosjekt, sier teknisk ansvarlig for The Gathering, Peter Blakstad, i pressemeldingen.

Som en indikator på hva dette stiller av tekniske krav, har utstyrsleveransen i år visstnok en verdi på solide 10 millioner kroner. Som i fjor leveres det av selskapet Cisco, som arrangøren allerede har samarbeidet med i mange år.

40 Gbit/s i tilgjengelig kapasitet

Den høye verdien har sammenheng med at brukerne stiller stadig større krav til blant annet responstid og stabilitet, og at det også er mange utfordringer knyttet til radiostøy fra mobiltelefoner, nettbrett, spillkonsoller og andre enheter deltakerne bringer med seg.

Kapasiteten til nettlinjen skal i år ligge på 30 Gbit/s, som er det samme som i fjor, men i tillegg skal 10 Gbit/s med ekstra kapasitet være tilgjengelig dersom det er behov. I fjor ble ikke mer enn 14 Gbit/s tatt i bruk under arrangementet, men det er godt mulig at dette tallet vil bli høyere i år.

The Gathering avholdes fra 16. til 20. april, og over 6000 deltakere er ventet å møte opp.

Vi har besøkt arrangementet de siste årene:
Slik så The Gathering ut i fjor »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen