Skal ha funnet rester av blodceller i dinosaurbein
Teknofil
(Bilde: Ed Schipul / Sergio Bertazzo, Susannah C. R. Maidment, Charalambos Kallepitis, Sarah Fearn, Molly M. Stevens & Hai-nan Xie)

Skal ha funnet rester av blodceller i dinosaurbein

Det spørs likevel om vi får en ekte Jurassic World med det første.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forskere fra Londons Imperial College mener å ha funnet rester av mykt vev i åtte dinosaurbein, som alle er omtrent 75 millioner år gamle. Ifølge rapporten deres ser det ut til å være røde blodceller de har funnet.

Funnet i helt ordinære rester

Det som er litt spesielt med dette funnet er rett og slett at det ikke er noe spesielt med beinrestene de har undersøkt. Det er snakk om beinfragmenter som ikke er veldig godt bevart, og som har ligget på lager i over 100 år.

Bildene a og b viser funn i dinosaurbein, mens c og d er sammenligningsbilder tatt fra en av dinosaurenes etterkommere – en emu.
Bildene a og b viser funn i dinosaurbein, mens c og d er sammenligningsbilder tatt fra en av dinosaurenes etterkommere – en emu. Foto: Sergio Bertazzo, Susannah C. R. Maidment, Charalambos Kallepitis, Sarah Fearn, Molly M. Stevens & Hai-nan Xie

Dette får forskerne til å tro at rester av mykt vev kan være mye vanligere enn tidligere antatt. Man har tidligere funnet rester av mykt vev, blant annet i ekstremt godt bevarte dinosaurbein.

Uheldigvis (?) ser det ikke ut som disse funnene vil resultere i noen virkelig Jurassic Park- eller World med det første, skriver nettstedet Cnet.

Forskerne mener derimot at materialet de samler inn kan være nyttig for å finne ut hvordan dinosaurene utviklet seg til varmblodige dyr, og hvordan ulike typer dinosaurer var beslektet med hverandre.

Nå planlegger forskerne å sjekke flere fossiler for å se om de kan finne enda eldre mykt vev, og om dette er så vanlig som de mistenker.

Vi finner stadig ut nye ting om dinosaurene
Men ikke all kunnskapen finner veien til populærkulturen » 

(Kilde: Nature.com og Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen