Den store julegaveguiden
(Bilde: Shutterstock / montasje)

Den store julegaveguiden

Her finner du den beste mobilen i tre ulike prisklasser.

Nytt år ny jul, og julegavehandling kan være både vanskelig og tidkrevende. Hvert år havner det haugevis av elektronikk under de tusen juletrær, og valget kan være vanskelig. Derfor har vi samlet de beste modellene i tre prisklasser for deg.

Det er veldig mange modeller å velge i, og spesielt i den laveste prisklassen kan det være vanskelig å skille skitt og kanel. Heldigvis er det mange gode modeller også under 2000 kroner.

Lav prisklasse (< 2000 kroner)

Nokia Lumia 520

  • Skjermstørrelse: 4 tommer
  • Pris: Ca. 800 kroner

En av de rimeligste smarttelefonene på markedet heter Nokia Lumia 520. Til 800 kroner får du en telefon som for det meste har den raske og gode brukeropplevelsen vi forventer i dag. Med 8 gigabyte innebygget lagringsplass, og plass for minnekort, har mottakeren mulighet til å velge selv hvor mye plass som trengs.

Da vi testet telefonen hadde vi egentlig ikke så mye annet å trekke for enn svakt kamera og lyssvak skjerm med dårlig innsynsvinkel. Med tanke på at Windows Phone stort sett ruller og går i akkurat det tempoet det skal, nesten uansett maskinvare, er uansett det viktigste på stell. Og det til en usedvanlig lav pris.

Les testen av Nokia Lumia 520
Finn beste pris på Nokia Lumia 520 i prisguiden

Nokia Lumia 620

  • Skjermstørrelse: 3,8 tommer
  • Pris: Ca. 1 400 kroner

Går du opp et hakk på Lumia-stigen får du langt bedre skjerm på kjøpet. Lumia 620 er et av de beste kjøpene i sin prisklasse nå. Både fordi den har gått ned i pris, og fordi noen av de beste, rimelige Android-alternativene er på vei ut av markedet, eller har gått opp(!) i pris.

Det du får for pengene er bedre skjerm og kamera. Spesielt skjermen er en sentral del av en god brukeropplevelse, og er nesten verdt prisen alene. Bedre bildekvalitet fra kameraet er også noe mange setter pris på.

Les testen av Nokia Lumia 620
Finn beste pris på Nokia Lumia 620 i prisguiden

LG Optimus F5

  • Skjermstørrelse: 4,3 tommer
  • Pris: Ca. 1 800 kroner

Optimus F5 er en av de rimeligste 4G-telefonene på markedet, og kan være en aktuell gave for datanomaden i livet ditt. Kombinert med riktig mobilabonnement kan telefonen nemlig gi en internettoppkobling som rivaliserer selv ganske kraftige hjemmeløsninger.

Når den i tillegg oppleves som rask, har god skjerm og mulighet for minnekort, er det meste på stell. Det begynner kanskje å bli på tide med en Android-oppdatering fra 4.1.2, men noen av de viktigste endringene i nyere Android-versjoner kom i Android 4.1, så det er et langt mindre kritisk trekk enn om den hadde noen av de tidligere utgavene.

Les testen av LG Optimus F5
Finn beste pris på LG Optimus F5 i prisguiden

LG Optimus 4X HD

  • Skjermstørrelse: 4,7 tommer
  • Pris: Ca. 2 000 kroner

Det nærmer seg to år siden lanseringen av Optimus 4X HD. Ved lansering var dette konkurrenten til Samsung Galaxy S3 og HTC One X, og det er den i og for seg fortsatt. Dette er imidlertid den eneste av dem som akkurat kryper ned under 2000 kroner, og som er forholdsvis lett å få tak i til en fornuftig pris.

Det er verdt å få med seg at denne telefonen, i likhet med Optimus F5, har blitt oppgradert til Android 4.1.2.

Her får du en stor og flott HD-skjerm, og en relativt kraftig systembrikke. Ulempen med Optimus 4X HD er at kameraet ikke er allverden sammenliknet med noen av de beste samtidige modellene. Med tanke på prispunktet er dette likevel et røverkjøp. Får du fatt i Galaxy S3, eller One X til omtrent samme pris, er førstnevnte noen hestehoder foran på bildekvalitet.

Les testen av LG Optimus 4X HD
Finn beste pris på Nokia Lumia 620 i prisguiden

Huawei Ascend P6

  • Skjermstørrelse: 4,7 tommer
  • Pris: Ca. 2 000 kroner

Huawei har vært svært sterke i de lavere prisklassene, og er det fortsatt. Ascend P6 er en telefon som har mange smarte funksjoner, og føles relativt eksklusiv, sammenliknet med andre telefoner rundt samme pris.

Telefonen har kjappe menyer, god skjerm og med sine 6,2 millimeter tykkelse, er den sannsynligvis den tynneste telefonen på markedet, hvis det er viktig for mottakeren av gaven. Telefonen er imidlertid litt sær – den har ikke en egen app-meny, men baserer seg utelukkende på hjemmeskjermene. Det følger med en rekke ulike utseender du kan velge for menyene.

Les testen av Huawei Ascend P6
Finn beste pris på Huawei Ascend P6 i prisguiden

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen