På Qpid.me kan brukere dele informasjon om sin helsestatus til en potensiell partner før samleie. (Bilde: iStock Photo)

Skal du ha sex? Sjekk her først

Ny nettside lar brukerne dele informasjon om kjønnssykdommer.

Når du har sex med kjente og ukjente, utsetter du deg for kjønnssykdommer og graviditet. Nå vil et amerikansk nettsted gjøre noe i kampen mot førstnevnte, ved å tilby brukere sikker deling av sin helsemessige status før et samleie finner sted.

Qpid.me vil gjøre informasjonsutvekslingen så enkel og problemfri som mulig, så du og din vordende partner slipper pinlige situasjoner (og pinlige sykdommer) før det amorøse møtet i senga finner sted.

De fire store

Forsiden til Qpid.me.
Forsiden til Qpid.me.Foto: Qpid.me

Qpid.me har et slags samarbeid med klinikker og legekontorer, hvor du først må foreta tester av det nettsiden kaller «de fire store» – HIV, gonoré, klamydia og syfilis. Deretter laster du opp de verifiserte resultatene til nettjenesten, og styrer selv med personverninnstillinger.

Du kan dermed velge hvem du vil dele helsestatusen med og på hvilken måte: Via tekstmeldinger, på nettsiden eller på nettdatingsteder. Når hyrdestunden nærmer seg, kan du enkelt og elegant vise fram rapporten, og forhåpentligvis få se motpartens helsestatus også.

Vær forsiktig

Å være ren på Qpid.me betyr imidlertid ikke at du ikke kan smittes av kjønnssykdommer eller at du faktisk er helt fri for sykdommer selv. Det finnes flere andre typer sykdommer enn «de fire store», og testresultater kommer også noen ganger an på når du har utsatt deg selv for smitte. Du kan med andre ord fremdeles være smittet selv om testen på tidspunktet du tok den viste negativt resultat.

Det sikreste vil alltid være å bruke kondom når du ikke er i et fast forhold, og å teste deg selv ofte.

Det kan se ut som at nettsiden foreløpig ikke er myntet på norske brukere, ettersom forsøk på å verifisere brukerkontoen via SMS ikke har lykkes. Da spørs det om vi får se noen lignende tjenester her til lands i den nærmeste framtiden.

Sjekk ut nettsiden selv på Qpid.me.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen