SAMLETEST: Skal du bygge en god PC, trenger du disse kabinettene
Samletest

Skal du bygge en god PC, trenger du disse kabinettene

Vi har testet 43 store og små kasser de siste to årene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Skal du bygge PC? Eller har du lyst til å gi nytt liv til den litt slitne kassa under skrivebordet? Vi føler med deg, og foreslår at du plukker med deg et nytt kabinett når du gjør storhandelen for datamaskinen din. Det er deilig med nytt utstyr, og kabinettet blir dessverre ofte oversett.

Det er litt av en jungel du skal forsere når du begir deg ut på kabinett-markedet for å handle nå til dags. Noe av det vanskeligste med kabinetthandel, som jo også gjelder for internetthandel generelt, er at du egentlig ikke vet hva du har kjøpt før du sitter med varen mellom hendene.

Det er her Hardware.no kommer inn, vi prøver å gi et nøytralt bilde av det som ikke er så lett å lese seg frem til i spesifikasjonene på kabinetter, nemlig hvordan de er i bruk. Design og detaljer som kan være flotte på bilder har ofte vist seg å være både klønete og unødvendige i virkeligheten. I tillegg kan smarte små detaljer ofte ikke vises i bilder eller spesifikasjoner, men oppleves veldig godt i den virkelige verden.

Prosjekt Bender
Kabinettet Prosjekt Bender
Laget av Bizardo

Teknologisk utvikling

En av de viktigste tekniske endringene i kabinetter den siste tiden er i hovedsak overgangen til USB 3.0. Vi fikk først typen der en USB-kabel måtte ut på baksiden av kabinettet for å festes i I/O-panelet til hovedkortet. Etterhvert fikk hovedkort en intern kontakt for USB 3.0, og kabinettene fulgte etter. Nå har de fleste kabinetter den interne kontakten som er standarden i dag, med overgang til intern USB 2.0 for de som har litt eldre hovedkort.

Nye trender

Trendmessig har vi også sett stadig flere støydempede kabinetter. Med støydempede kabinetter mener vi altså både de som har ferdigmonterte støydempede matter, men også de med omfattende vibrasjonsdempede gummifester til harddisker og strømforsyning. Nå kan vi faktisk med SSD-er lage nærmest lydløse, men allikevel kraftige, datamaskiner.

Selv om det ikke er noe nytt har det blir også stadig vanligere å støtte montering av vannkjølingsradiatorer i toppen av kabinettet. Det er gjerne plass til radiatorer av dobbel størrelse. Vi ser mange flere ferdige vannkjølingssett nå enn for noen år siden, og derfor vil jo også flere kabinettprodusenter støtte slikt utstyr.

Hva kommer nå?

På de neste sidene i denne samletesten finner du høydepunktene av kabinettene vi har testet de siste årene. Det er egne kategorier for kjøpsanbefalingene våre, samt en egen side for kabinettene av det morsomme og sære slaget, men som så absolutt har en nytteverdi.

Noen av kabinettene ble testet før USB 3.0 ble standard, men vi har allikevel satt det som et minus der dette mangler. Så får du selv velge om dette er et avgjørende punkt for deg. Det er uansett lett å tilføye ekstra USB 3.0-porter i en 5,25-tommers eller 3,5-tommers brønn.

Bli med til neste side, så starter vi med de tradisjonelle kabinettene »

God fornøyelse! Og husk at vi ikke har testet samtlige kabinetter som finnes på markedet. Det er sikkert mange av dere der ute som har helt andre oppfatninger enn oss, så skrik ut og del deres anbefalinger og erfaringer med alle i kommentarfeltet nedenfor.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen