Skal det være en bambusmobil?

Skal det være en bambusmobil?

Den veier bare halvparten av en iPhone.

Den kinesiske teknologigründeren Jerry Lao (til venstre) har gått sammen med studenten Kieron-Scott Woodhouse om å få bambusmobilen ut i butikkene. (Foto: ADzero)
Den kinesiske teknologigründeren Jerry Lao (til venstre) har gått sammen med studenten Kieron-Scott Woodhouse om å få bambusmobilen ut i butikkene. (Foto: ADzero)
Telefonen vil bli solgt gjennom forhandlere som fokuserer på design. (Foto: ADzero)
Telefonen vil bli solgt gjennom forhandlere som fokuserer på design. (Foto: ADzero)

Det kinesiske selskapet ADzero har planer om å lansere en miljøvennlig mobiltelefon laget av bambus. Det skriver nettstedet Cnet.com.

Bambusmobilen er basert på en konseptmobil laget av den 23 år gamle studenten Kieron-Scott Woodhouse ved Universitetet i Middlesex i Storbritannia. Woodhouse var frustrert over mangelen på variasjon i mobiltelefonmarkedet, og bestemte seg derfor for å designe en mobiltelefon på fritiden. Etter å ha skrevet om produktene sine på ulike nettsider ble han kontaktet av den kinesiske teknologi-gründeren Jerry Lao, som ville hjelpe ham med å få produktet ut på markedet.

Økologisk dyrket bambus

Den nye smarttelefonen vil få navnet ADzero, og vil bli laget av fire år gammel økologisk dyrket bambus. Woodhouse testet ut flere ulike materialer, men landet til slutt på bambus. I tillegg til at bambus ble dyrket lokalt i Kina, hvor telefonen vil bli produsert, vokser bambus svært raskt.

Bambusen vil være behandlet på en spesiell måte, slik at den skal være like holdbar som plasten som brukes i de fleste andre mobiltelefoner.

Veier halvparten av en iPhone

Hele mobiltelefonen er skåret ut i ett stykke bambus, og den veier ikke mer enn rundt halvparten av en iPhone. Det betyr at vekten vil havnet på rundt 70 gram – lettere enn noen annen mobiltelefon Mobilen.no har testet.

Materialvalget er ikke det eneste unike med denne telefonen. Produsenten har valgt en rund LED-blits som går rundt hele kameralinsen. Det skal gi jevnere belysning og redusere skygger i bildene du tar, ifølge produsenten.

ADzero-telefonen vil i første omgang bli lansert i London, deretter i andre land. Telefonen vil bli solgt gjennom forhandlere som legger vekt på designprodukter, men pris og lanseringsdato er foreløpig ikke kjent.

Les også om mobiltelefonen som holder koken i 15 år før du må lade.

Les også: Dette er designmobilen for deg som liker å vise deg frem

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen