Skal 3D-printe dinosaurer

Teknofil Skal 3D-printe dinosaurer

Skal 3D-printe dinosaurer

Paleontologer planlegger robotutgaver av de forhistoriske dyrene.

Forskere ved Drexel-universitetet planlegger å printe robotdinosaurer basert på fossiler. Dette skal hjelpe dem i forskningen av de forhistoriske skapningene, og lære dem mer om hvordan dinosaurer beveget seg.

Dr. Kenneth Lacovara er en av de ledende forskerne bak prosjektet og hevder at nåværende metoder for å studere dinosaurbevegelser stort sett dreier seg om gjetning og sunn fornuft. Dette skal 3D-printingen gjøre noe med.

Nedskaleres

Ved hjelp av 3D-printere skal dinosaurkopier gjenskape diverse uklarheter fra fossilene slik at forskerne kan foreta mer nøyaktige observasjoner. Når forskerne jobber med de enorme fossilene, er det fysisk umulig å manipulere bena for å teste ut teorier om mekanikk og bevegelse.

Dinosaurkopiene vil derfor bli skalert ned i størrelse, mens de samtidig beholder former og benforhold. Forskerne kan også endre modellene digitalt for å korrigere feil som har oppstått i fossilene over millioner av år under bakken.

Star Trek

– Det er på en måte som Star Trek-teknologi. Du trykker på en knapp og et objekt popper ut, sier Lacovara. Et seks tommer stort dinosaurben kan bli printet ut i løpet av noen få timer med dagens teknologi.

Lacovara håper å få printet ut en fungerende dinosaurrobotlem før året er omme, mens en komplett dinosaur skal være klar innen ett til to år.

(Kilde: Drexel)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen