Skaff deg den magiske knappen!

Mobiltelefoner med Microsoft operativsystem har en stor svakhet. Et program som er åpnet kjører i bakgrunnen til du lukker det langt nede i en undermeny for innstillinger. Mens et PC program lukkes når du trykker på den lille X-en oppe i høyre hjørne, så skjer ikke det samme når du trykker på X-en på Windows Mobile.

Henger seg

Magic-kryssknapp
Med Magic Button kan X-knappen
stenge programmene helt
I stedet virker X-en som en minimeringsknapp. Programmet blir liggende i bakgrunnen og trekke ressurser. Når mange programmer kjøres slik blir det ikke prosessorkraft og minnekapasitet igjen til oppgaven som er aktiv. Resultatet er at mobilen blir treg eller henger seg helt.

Er du en erfaren bruker har du kanskje allerede oppdaget at du kan lukke programmer ved å gå til innstillinger, system og minne. Her finner du listen over programmer som er aktive. Så kan du lukke ett og ett, eller alle på en gang. Løsningen er imidlertid tungvint, og skaper mye irritasjon.

Svakheten har fått en rekke utviklere til å skrive små programmer som kan løse problemet. Vi har kikket på en del av dem, og valgt vår favoritt. Programmet heter ”Magic Button,” og er helt gratis.

Magic Button
Magic Button er et lite program. Om du installerer det på en Windows-mobil vil X-knappen faktisk fungere som lukkeknapp. Dessuten vil åpne applikasjoner vises som ikoner på toppen av skjermen.

magisk-150
Ikonene viser aktive applikasjoner.
Trykk og hold gir flere valg. 


Du ser hvilke applikasjoner som til enhver tid er aktive, og om du trykker og holder på ikonet får du opp en meny der du kan velge om du vil lukke applikasjonen, holde den gående eller skjule ved inaktivitet.

Vi har testet Magic Button på PDA-er med Windows Mobile 2003 og WM 5.0. Programmet fungerer utmerket og gir deg akkurat den funksjonaliteten vi forbanner Microsoft for å ha utelatt. Når hele programmet ikke tar mer en 71 kb minneplass er vi mer enn fornøyd. Ikke stjeler det verdifull plass i skjermbildet heller.

Magic Button er et ”må ha”-program for Windows Mobile. Du finner det her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen