Skaff deg Media Center mens det er gratis

Windows Media Center må nemlig låses opp i Windows 8 Pro.

Media Center – programmet som lar deg ta opp TV-sendinger og gir film- og musikksamlingen din et TV-vennlig grensesnitt – har vært en fast del av Windows siden Vista. Men i nye Windows 8 er den ikke lenger å betrakte som en normal del av pakka.

Om du nå er en av dem som nødig vil gi slipp på fjernkontrollmoroa du kan ha med Windows Media Center, er du pent nødt til å gå veien om Windows Pro. Denne versjonen har noe innebygd småsnacks som ikke finnes på basisutgaven av Windows 8, deriblant BitLocker (kryptering), Tilkobling til eksternt skrivebord og støtte for domener.

Men selv ikke med Pro får du umiddelbar tilgang på Media Center. Du må nemlig først låse det opp med en produktnøkkel – noe som normalt sett koster penger.

Gratis frem til 31. januar

Svorne tilhengere av Windows Media Center bør så avgjort benytte seg av Microsofts spesialtilbud, som varer fra 26. oktober 2012 til 31. januar 2013. I denne perioden kan du oppgradere til Windows 8 Pro for 249 kroner, og legge til Windows Media Center helt gratis.

Du trenger for så vidt heller ikke å ha kjøpt Windows 8, Pro eller vanlig, for å sikre deg gratis Media Center dersom du en gang i fremtiden skulle få behovet. Alt du trenger gjøre er å registrere e-postadressen din på denne siden, så vil Microsoft sende deg en produktnøkkel. Kjekt å ha.

Flere alternativer

Vi må også minne om at det også finnes andre muligheter enn kun å gå for Windows 8 Pro og opplåsing av Media Center-funksjonaliteten. Er du for eksempel allerede en lykkelig bruker av en tidligere Windows-versjon, er det jo ikke slik at du på liv og død er nødt til å oppgradere.

Videre er det flere tredjeparts løsninger som gir deg funksjonalitet og grensesnitt som tilsvarer Windows Media Center. Plex og XBMC er to fine alternativer, og de trenger heller ikke koste deg en krone.

Les også: Er Windows 8 en flopp eller en revolusjon?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen