(Bilde: iStockphoto / 4089317)

Skadelig programvare forkledd som trygge Android-apper

Flere trojanere har klart å snike seg inn på Google Play.

Appbutikken på Android-mobiler, Google Play, regnes for å være ganske sikker. Tidligere undersøkelser har vist at det meste av virus, trojanere og annen skadelig programvare som ender opp på Android-telefoner stort sett kommer av at man installerer apper fra uoffisielle kilder. 

Les også: Antall Android-trusler har eksplodert

Nå advarer likevel sikkerhetsselskapet Webroot mot en ny type skadevare for Android som kommer forkledd som tilsynelatende "snille" apper i Google Play. Appene det er snakk om frister deg med at du kan få en rekke nye skrifttyper på telefonen din, skriver TheNextWeb.com.

Ikke installer disse appene fra Google Play.
Ikke installer disse appene fra Google Play.Foto: Webroot

Slik lurer de Google Play

Den aktuelle trusselen har fått navnet "Android.TechnoReaper" og består ifølge Webroot av to deler: Et nedlastingsprogram som ligger på Google Play, og et spionprogram som blir lastet ned fra nedlastingsprogrammet.

Etter at du har installert appen fra Google Play ser den ut som en app som tilsynelatende kan installere nye skrifttyper på telefonen. Men i det du laster ned skrifttypene får du også med en fil som heter ikno.apk, som er et spionprogram som overvåker SMS-er, ringelogger og posisjonen din og sender dette til uvedkommende, som kan sitte og følge med på alt via en nettside.

De to aktuelle appene skal nå være fjernet fra Google Play, men den ene appen skal ha blitt lastet ned mellom 10 000 og 50 000 ganger før den ble stoppet.

Les også: Google hiver ut app-søppel

(Kilde: TheNextWeb.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen