Sju av ti bedrifter lar ansatte jobbe hvor som helst

Men det er store forskjeller mellom bransjer, viser rapport fra SSB.

69 prosent av bedrifter oppgir at de tilbyr de ansatte en bærbar enhet som gjør det mulig å koble seg til internett i jobbsammenheng. I 34 prosent av alle bedrifter har minst halvparten av de ansatte et slikt tilbud.

Det går frem av en rapport fra Statistisk sentralbyrå om bruk av IKT i næringslivet.

Småbedriftene dårligst

Det er de største bedriftene som er flinkest til å legge til rette for ansatte som vil jobbe mens de er på farten. 94 prosent av bedriftene med minst 100 ansatte har et slikt tilbud, mens bare 60 prosent av bedriftene med 10-19 ansatte tilbyr mobile enheter.

Det er også store forskjeller mellom de ulike næringene. Over 90 prosent av bedriftene innenfor informasjon og kommunikasjon, finansierings- og forsikringsvirksomhet, samt innenfor engroshandel har dette tilbudet, mens tallet ligger på under 40 prosent for bedrifter innenfor detaljhandel, samt overnattings- og serveringsvirksomhet.

65 prosent av de spurte bedriftene oppgir at de gir tilgang til generell informasjon over internett fra en bærbar enhet, mens 62 prosent oppgir at de gir tilgang til bedriftens e-postsystem. En av to bedrifter lar ansatte få tilgang til intern programvare og til å redigere bedriftens dokumenter via mobile enheter.

Les også: Du kunne brukt jobbmobilen mer fornuftig

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen