Refleksjon

Sjona Rockfestival 2006

Ta et knippe band, en liten bygd på Helgeland og en gjeng feststemte nordlendinger, resultatet denne gang ble Sjona Rockfestival. I år var det band som The Cumshots, Raga Rockers og Tungtvann som lokket folk ut blant fjellene.

Sjona, en liten bygd 4 mil utenfor Mo i Rana, har siden midt av 90-tallet arrangert en av Norges beste musikkfestivaler, Sjonstock. Etter fjorårets festival ble den avviklet og ledelsen skapte en ny festival, Vikafestivalen, på Mo. Da tok bygdaværingene sakene i egne hender og Sjona Rockefestival ble skapt.

Festivalen åpnet dørene klokken 12 på fredagen, men når første band Stoneflower gikk på scenen 18:00 var det få oppmøtte, og vi måtte vente til et stykke utpå kvelden før folk begynte å komme. Totalt var det nesten 1 500 innom dørene fredagen, og alle undertegnede snakket med var storfornøyd med musikken, været og fasilitetene på området.

Idyllisk

Farbror Blå (Kristopher Schau)
Farbror Blå (Kristopher Schau)

Det har vært mye grått på værkartet for Nord-Norge i sommer, men fredagen var absolutt strålende. Med opp mot 30 grader i skyggen var det få som klagde, og om de klagde så var det gjerne for varmt.

Stoneflower åpnet festivalen lunkent og satte aldri noen dype spor, det eneste høydepunktet var hiten deres "Jeg skal kjøpe vinger for pengene", hvor publikum var med og sang. Neste band ut var det lokale bandet Doug Detroit, et veldig ungt band som hadde med seg en brukbar fanskare, men det var fremdeles ikke mange som så på. Bandet spiller variert og enkel pop-rock, countrylåten "Norwegian Desperado" fenger bra, og det er tilløp til gode komposisjoner i andre sanger også. Men det er tydelig at bandet har enda en lang vei å gå.

Farbror blå, farbror blå og farbror blå

De blåkledde mellomtittelen henviser til, er selvsagt Hurra Torpedo med Kristopher Schau i spissen. Det finnes mye dårlig musikk og mye bra teater i verden. Akkurat her faller Hurra Torpedo inn, det er vanskelig å ta bandet seriøst som musikk, men om man ser på det showet bandet er, så er det absolutt bra. Å se tre godt voksne karer denge løs på hvitevarer, ikledd alt for gamle Adidas-grilldresser som henger halvveis nede på rumpa og uten boxershorts eller truse er kanskje ikke noe for bestemor i familien, men så går sjeldent bestemor på rockefestival. For resten av oss er det underholdende på en sær måte, og scenetekke har gjengen nok av. Allsangen kom på deres mest kjente låt, coverversjonen av "Total Eclipse of the Heart". Serveres best sammen med en passe mengde øl.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen