Sjokolade til Europa

LG er i støtet for tiden, og viser i disse dager for eksempel frem modellen SD910, med to tastaturer. Mens denne telefonen sannsynligvis kun er for det koreanske markedet, planlegger mobilprodusenten nå sukkertøy for europeiske øyne i nær fremtid.

LG skal nemlig introdusere en spesiallaget GSM-modell av sin suksessrike Chocolate-modell, som har solgt eventyrlig i hjemlandet, Sør-Korea. Da modellen, som også går under navnene SV590, KV5900 og LP5900, kom i salg i november i fjor, ble fire tusen eksemplarer revet bort i løpet av den første dagen. Nå har Chocolate-modellen solgt 300 000 eksemplarer i hjemlandet .

Nå skal altså Europa også få en smakebit av sjokoladetelefonen. Modellen som skal selges i Europa heter KG800 og er i skyvbart format.

LG har foreløpig ikke oppgitt noen grundige spesifikasjoner på KG800. Men i følge det britiske nettstedet Pocket Lint, skal KG800 ha et kamera med 1,3 megapikslers oppløsning.

Skjermen til KG800 - og Chocolate-modellene forøvrig - er noe spesiell. Den fungerer nemlig slik at den er usynlig når telefonen er avslått. Skjermen skal for øvrig ha en oppløsning på 176 x 220 piksler.

Telefonens styreknapper skal fungerer på samme måte som skjermen. Når telefonen er skjøvet igjen og ikke er i bruk, vil du ikke kunne se styretastene. Lar du telefonen ligge i fred, vil alt som synes på telefonens overflate være sølvdekorasjonen som skiller piltastene fra hverandre. Når du bruker telefonen, vil knappene lyse rødt.

Den originale Chocolate-modellen kan blant annet by på  innebygget mp3-spiller og et internminne på hele 512 MB. Dette er egenskaper som også skal være på plass i den europeiske utgaven. Tykkelsen på knappe 1,5 cm skal også være den samme. I følge LG selv, har selskapet kun gjort ørsmå forandringer for å tilpasse modellen til det europeiske markedet.

Kanskje er det magefølelsen som sier LG at en europeisk versjon av sjokoladetelefonen vil lykkes. Er europeiske mobilbrukere like fornøyd som verdensdelens prisutgivere, er det i hvert fall ingen ting å frykte. Etter bare tre måneder, har den sørkoreanske Chocolate-modellen nemlig håvet inn to europeiske designpriser for sitt utseende: iF Design Award og Red dot Design Award.

Vi har selvfølgelig spart det beste til sist, nemlig den europeiske lanseringsdatoen. I følge LG selv, skal KG800 lanseres i Europa den 3. mai i år. Det er imidlertid foreløpig uvisst hvilke land som vil få KG800 i butikkhyllene, og hva modellen vil komme til å koste. Vi holder deg selvfølgelig oppdatert når mer informasjon foreligger.

(Kilde: Mobile-Review, Webit PR, Tech Digest, Mobile Tech News, Reuters, Pocket-Lint)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen