Sjokolade er et sikkerhetsproblem

Sikkerhetsselskapene advarer stadig mot nye trusler på nett. Spesielt advarer de mot å gi fra seg passord til både kjente og ukjente.

Likevel skal det ikke mye til for å lure en kvinne til å gi fra seg sitt passord.

Kvinner mer uforsiktige
Infosecurity Europe har nemlig utført en undersøkelse hvor de tilbød sjokolade til fremmede i bytte mot deres personlige passord. Hele 45 prosent kvinner ga villig fra seg sine passord. Menn var derimot mer forbeholdne, kun 10 prosent av disse var villige til å dele sine hemmeligheter.

Det skal bemerkes at testene ble kamuflert som en markedsundersøkelse med sjokolade som lokkemiddel. Likevel mener Infosecurity Europe at resultatet er skremmende.

- Denne testen viser hvor enkelt det er for kriminelle å få tilgang til hemmelig informasjon. En prat rundt kaffeautomaten, å skaffe seg en midlertidig jobb som personlig assistent eller ved å late som om de jobber for IT-avdelingen er alt som skal til. Denne typen sosiale teknikker er ofte brukt av hackere som angriper en utpekt organisasjon for å få tilgang til verdifull data eller tjenester i offentlige kontorer eller banker, sier Claire Sellick, eventansvarlig hos Infosecurity Europe, ifølge pressemelding.

Bedre enn tidligere
Undersøkelsen viste også at løfter om å kunne vinne en tur til Paris var mer enn nok til å få de fleste til å oppgi både fødselsdato, hjemmeadresse og telefonnummer. Her var andelen tilnærmet lik for både kvinner og menn.

Om kvinner er spesielt glade i sjokolade eller mer uforsiktige med sine passord er uklart, men på den positive siden er det færre som oppgir sine passord enn i lignende undersøkelser som er foretatt tidligere.

I alt ble 576 personer testet i undersøkelsen.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen