(Bilde: Relayr)

«Sjokolade-elektronikk» tok helt av – lar alle lage tingenes Internett

Vi dro på besøk til selskapet bak crowdfunding-suksessen Wunderbar

Berlin/Tek.no: Langs en av Berlin's mange flotte kanaler, ligger kontoret til Relayr – selskapet bak crowdfunding-suksessen Wunderbar.

Paul Hopton.
Paul Hopton viser frem et Wunderbar-sett.Foto: Øyvind N. Dahl

Wunderbar er et sett av sensorer som enkelt kan kobles opp mot Internett, for å oppfordre folk til å være med å bygge tingenes Internett. Allerede har folk laget alt i fra en dings som sier fra når ølet din begynner å bli varm, til en koffert som sier ifra dersom den begynner å bevege seg når du er i ro.

Vi blir mottatt av Paul Hopton, en hyggelig engelskmann, som har bodd i Berlin i mange år. Kontorene er dekorert i typisk trendy Berlin-stil, med et røft fabrikk-utseende, murstein og trepaller.

– Vi flyttet inn for bare seks uker siden, sier Hopton, med en markant britisk aksent, som en forklaring på hvorfor lokalet fortsatt litt under konstruksjon.

Paul Hopton, Jackson Bond og Harald Zapp er gutta bak selskapet Relayr. De ønsket å legge til rette for tingenes Internett. De så at det fantes flere forskjellige nettskyer for tingenes Internett, men at disse ofte var forbeholdt noen produktgrupper. De mente at for at tingenes Internett virkelig skal ta av, så trengs det en tjeneste som kobler sammen alt.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen