Sjokkert over bakkenettet

Kapasiteten i det nye, digitale bakkenettet er allerede sprengt, før alle senderne er skrudd på, skriver Digi.no.

Det er ventet at Post- og teletilsynet vil pålegge utbygger NTV å gi bort halvannen signalpakke av kapasiteten som blir tilgjengelig i 2010, til en ny betal-TV-aktør som skal konkurrere med RiksTV.

Ikke plass til konkurrent?
Etter at NTVs kommunikasjonsdirektør Anne Karin Augland uttalte at selskapet vil vurdere kapasitetfordelingen på nytt, for at RiksTV skal kunne konkurrere med kabel og parabol, reagerer IKT-Norge-sjef Per Morten Hoff kraftig.

- Jeg er rett og slett sjokkert over uttalelsen som NTV kommer med i Kampanje. Dersom det er riktig at sendenettet allerede er sprengt er det en meget alvorlig sak, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge, til Digi.no.

Han mener dette er så oppsiktvekkende at saken kan havne i Stortinget på nytt, og at dersom kapasiteten allerede er sprengt har NTV enten gått langt utenfor sin konsesjonssøknad eller med viten og vilje ført politikerne bak lyset.

Politisk administrasjon
- Dette er meget alvorlig og spørsmålet er nå om poltikerne bør sette NTV under politisk administrasjon, under forutsetning av at Augedal uttaler seg riktig, sier Hoff.

I sin konsesjon har NTV krav om å tilby kapasitet til en konkurrerende aktør til RiksTV, for å skape konkurranse i bakkenettet.

OPPDATERT: I en e-post tilbakeviser NTVs kommunikasjonsdirektør Anne Karin Augland Hoffs påstander.

- Per Morten Hoff i IKT Norge uttrykker ”sjokk” etter å ha lest Kampanjes egen overskrift om at bakkenettet er sprengt, og mener saken kan havne i Stortinget om dette er riktig. Her er det nødvendig med en oppklaring. Bakkenettet er ikke verken mer eller mindre sprengt enn tidligere. Det er fortsatt akkurat plass til det planlagte antall TV-kanaler. Det er samtidig et faktum at bakkenettet har mye mindre kapasitet enn kabel- og satellittplattformene, ifølge Augedal.

Kommunikasjonsdirektøren sier NTV skal oppfylle sitt konsesjonskrav om å tilby kapasitet til en ny betal-TV-aktør, men at spørsmålet er hvor mye kapasitet som skal avsettes.

- Det andre forholdet dreier seg om den diskusjonen det er grunn til å tro at Hoff nå kaster seg ut i. Dette handler om fordeling av ytterligere ledig kapasitet, kapasitet som foreløpig ikke er tildelt verken IKT-området eller TV-området. Her vil NTV argumentere for at politikere og myndigheter bør benytte anledningen til å styrke bakkenettet, slik at forbrukerne fremover får et TV-tilbud som inneholder det viktigste av hva andre plattformer kan tilby. HDTV er et opplagt eksempel, sier Augedal.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen