Sjokkerende varsling

Motorola har nylig fått patent på en ny måte å varsle innkommende anrop lydløst på mobiltelefoner. I stedet for vibrasjon, vil selskapet nå gi deg elektrisk sjokk hver gang telefonen ringer.

Du vil imidlertid ikke bli svidd av det nye systemet. Motorola planlegger å feste en liten elektrode på huden din, og denne skal kommunisere trådløst med mobiltelefonen din. Når telefonen så ringer, vil elektroden sende ørsmå elektriske støt for å varsle deg om anrop.

Systemet kan sammenlignes med de elektriske treningsapparatene det reklameres for på TV-shop. Dette utstyret sender små elektriske impulser som får musklene dine til å trekke seg sammen, slik at du visstnok bygger opp muskelmassen din. Uten at vi skal ta stilling til om elektrisitet fungerer til trening, er det liten tvil om at du vil legge merke til strømmen når telefonen din ringer.

Motorola mener at det nye systemet vil løse problemene med vibrasjon på mobiltelefoner. Vibrering er ikke en lydløs varsling, spesielt ikke om telefonen din ligger sammen med småpenger i lommen, eller på et bord. Dessuten kan det være vanskelig å oppfatte vibrsajonene om du er ute og går, eller om telefonen ikke er helt inntil kroppen din.

Med den nye sjokkvarslingen kan du justere spenningsstryken slik at du slipper ubehagelige overraskelser. Du vil også få muligheten til å sende strøm i bestemte mønstre, slik at du kan skille en innringer fra en annen.

Motorolas nye varslingssystem vil trolig ikke bli å finne i mobiltelefoner med det første. Du kan se patentsøknaden ved å klikke deg inn på US Patent & Trademark Office sine hjemmesider.

(Kilder: Mobileburn.com, uspto.gov)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen