Sjekking via bluetooth

Systemet benytter seg av det samme opplegget som mange andre treff-tjenester. Du legger inn en profil på nettet som forteller om deg selv og gjerne et bilde. Det som er nytt med akkurat denne tjenesten er at den benytter mobiltelefoner med Bluetooth og GPRS eller 3G. Det må være en alltid-på-teknologi på telefonen.

Sjekker Bluetooth-nettet
Rekkevidden til den trådløse overføringsstandarden Bluetooth er på rundt ti meter. Systemet – som kalles Serendipity – våkner hvert andre minutt og sjekker om det er noen andre Bluetooth-telefoner som er med i datingtjenesten i nærheten.

Når det oppdages en deltaker i tjenesten, slår telefonen opp i databasen via GPRS og sjekker om det er noen som passer med din profil. Er det klaff, utveksles bilder, du gjør avtaler og resten blir opp til det teknologien ikke kan bidra særlig mye med ennå – sjarm og kjemi.

Litt mer tilfeldig
Folkene bak oppfinnelsen, Nathn Eagle, Pedro Yip, Steve Kannan og Doochan Han ved MIT Media Lab i Boston, mener denne datingtjenesten kan fungere bedre enn de rent web-baserte, fordi de minner mer om måten folk treffer hverandre på tilfeldig. Det er jo et element av tilfeldighet i systemet – kjærligheten bare hjelpes litt. (Kilde: NewScientist)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen