Maemo 5 nærmer seg. For ordens skyld: BIldet viser en N810, som ikke er kompatibel med Maemo 5.
Maemo 5 nærmer seg. For ordens skyld: BIldet viser en N810, som ikke er kompatibel med Maemo 5. (Bilde: Nokia)

Sjekk ut Nokias nye Linux

Nå er det nyeste utviklerverktøyet til Maemo klart i betautgave. Maemo er Linux-operativsystemet som brukes i Nokias surfebrett, som N800 og N810.

Den nyeste utgaven av Maemo, versjon 5, vil være installert på nye utgaver av Nokias Internet Tablet-serie. I motsetning til tidligere vil ikke den nyeste versjonen kunne installeres på eldre enheter i Nokias serie. Dette er fordi maskinvareplattformen i de kommende Internet Tablet-ene er ny.

Les også: Test av Nokia N810 »

Klart nå

Det er fortsatt en stund til Maemo 5 er klart, men utviklere kan altså nå laste ned utviklerverktøyet.

I denne betaversjonen får du blant annet støtte for utvikling av windgeter (småprogrammer) som kjører på skrivebordet i Maemo. En ny versjon av e-postklienten Modest er også inkludert. I tillegg er førsteutkastet av Maemo 5 utviklerhåndboken inkludert.

Det er ikke klart når den endelige versjonen av Maemo 5 vil foreligge, ei heller når Nokia har planer om å lansere en ny Internet Tablet. Ifølge Brighthand sier ryktene at dette vil skje til høsten.

Støtter super-3G

Maemo 5 støtter internettilkobling via HSPA (super-3G), så det er sannsynlig at du ikke vil være avhengig av å koble til en mobiltelefon for å surfe på nettet med den neste Internet Tablet-maskinen.

Maemo og Mozilla vil vise frem betaer av Maemo 5 og mobil-Firefox i København helgen 30. til 31. mai. Les mer på maemo.org.

(Kilde: brighthand.com, maemo.org)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen