Sjekk portene dine!

ShieldsUp er en Internett-basert tjeneste som kan brukes til å teste om portene i din PC er åpne. Dermed kan du sjekke om din brannmur holder mål, det vil si hvis du bruker brannmur. Du får et tips om en gratis brannmur, mot slutten av denne artikkelen, hvis du ønsker å beskytte din PC mot datainnbrudd.

ShieldsUp starter på denne nettsiden, med en innledning, og du kan så gå videre ved å klikke på Proceed-knappen. På den neste nettsiden kan du velge imellom flere tjenester: File Sharing, Common Ports, All Service Ports, Messenger Spam og Browser Header:

 • File Sharing
  Sjekker om du har en åpen server på i din PC, som kan potensielt misbrukes for deling av filer over Internett. Hvis du har port 139 åpen på din PC, er din PC i faresonen.

 • Common Ports
  Sjekker om vanlige porter er åpne. Dette gjelder følgende porter: 0, 21, 23, 25, 79, 80, 110, 113, 119, 135, 139, 143, 389, 443, 445, 1002, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1720 og 5000.

 • All Service Ports
  Her får du informasjon om tilstanden til alle portene i din PC.

  Du kan klikke på portnummerene på nettsiden, for nærmere informasjon om hver enkelt port.

  Forklaring på status av portene:

  • Open
   Porten er åpen og din PC-en kan ta imot pakker via Internett.

  • Stealth
   Porter som har "Stealth"-status slipper ikke inn noen pakker, og den som sender pakkene får ingen informasjon om portene er åpne eller ikke. Dette betyr med andre ord at portene er "usynlige" for en portskannere, noe som gir meget god sikkerhet.

  • Closed
   Porten er stengt, men er ikke "usynlig" for portskannere. Dette er en god sikkerhet men ikke like god sikkerhet som "stealth".

  Mer informasjon om port status på grc.com.

 • Messenger Spam
  Denne testen sjekker om din PC er utsatt for "Microsoft Windows Messenger Spam". Det er port 135 som er utsatt her.

  Du kan sjekke din PC ved å spamme deg selv. Gjør dette ved å klikke på knappe "Spam Me with this Note" på nettsiden grc.com. Da vil det bli sendt fire pakker til din IP-adresse. Hvis UDP-trafikk er ikke blokkert via port 135 på din PC, og hvis din PC har Windows Messenger installert, i så fall vil du få en rekke popup-vinduer når du sender meldingene til din egen PC.

  Mer informasjon om Microsoft Messenger Spam på grc.com.

 • Browser Headers
  Her får du generell informasjon om headere i en nettleser, og den viser også hvordan et konkret ønske ser ut, som ble sendt fra din nettleser.

  Når nettleseren sender et ønske om en nettside til en server, kan dette medføre at informasjon om deg og din PC sendes videre til serveren. En slik informason avhenger av mange faktorer som blant annet hvilken nettleser som brukes og sikkerhetsinnstillinger i nettleseren. Dette gjelder blant annet cookies.

Hvordan kan jeg beskytte min PC?
På nettsiden staff.uiuc.edu/~ehowes finner du en liste over en rekke brannmurer. Se også Windows.no gratisvare.

Windows.no har testet gratis-brannmuren ZoneAlarm fra ZoneLabs. Resultatet ble "Stealth" for alle porter. Vi kan med andre ord anbefale ZoneAlarm hvis du ønsker gratis brannmur. Selv om gratisversjonen er en enkel brannmur, beskytter den PC-en meget godt mot angrep via Internett. ZoneAlarm Pro er betalversjon av programmet og har langt flere konfigurasjonsmuligheter og funksjoner, se sammenligning på nettsiden til ZoneLabs.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen