Sjekk kvaliteten på linja di

Å teste hastigheten på nettlinjen sin er er kjær hobby for nerder og nerdetter i de tusen hjem; siden det tross alt er dette som avgjør prisen på bredbåndet er det jo greit å vite om vi får det vi tross alt betaler for. Og da dette er så populært er det mange slike tjenester der ute - som vårt eget speedometer.

Men hastighet er en ting, generell kvalitet på linja er en annen. Det hjelper lite med en kjapp linje om mange av datapakkene blir borte på veien (les: slik virker internett), ettersom dette genererer mye ekstratrafikk.

Pingtest.net er en tjeneste som lar deg teste din internettlinje med tanke på kvalitet fremfor hastighet (for det har du den beslektede Speedtest.net). Pingtest vil så gradere linja di fra A til F (hvor A er best), og forteller deg videre hvilke problemer som er typiske om du for eksempel skal spille eller snakke med den linjekvaliteten.Pingtest måler tre ting: pakketap, ping og jitter. For å begynne med pakketap måles dette i hvor mange prosent av datapakkene som aldri kommer fram. Ping er tiden det tar i millisekunder for en datapakke å "reise" frem og tilbake mellom PC-en og serveren det testes mot. Jitter er enkelt og greit variasjonen i flere etterfølgende ping-tester.

Grensesnittet lar deg velge blant servere fra hele verden å teste mot. Best resultat vil du naturligvis i de fleste tilfeller få med servere som ligger så nærme deg som mulig.

Lenke: www.pingtest.net

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen