Sjekk dette heftige filmtrikset

Teknologien for redigering av video kommer stadig lenger, og det amerikanske selskapet Morphsuite har nå vist frem noe av det mer imponerende vi har sett.

Ny programvare kalt MovieReshape gjør det mulig for alle og enhver se ut som kroppsbygger på video. Programvaren kan blåse opp eller redusere musklene bare ut fra et enkelt videoklipp. Programmet kan også gjøre deg høyere eller lavere, eller justere inn eller ut størrelsen på midjen.

Teknikken kan spare skuespillere for store mengder arbeid. Tenk bare på Christopher Bales anorektiske rolle i "The Machinist" eller Renee Zellwegger som måtte legge på seg 25 kg t il "Bridget Jones' dagbok". Og ikke minst stakkars Anders Baasmo Christiansen som la på seg 14 kg til "Fatso" bare for å få beskjed om at filmplanene ble droppet.

Slik gjøres det
Bak det imponerende filmtrikset ligger et møysommelig arbeid med å kartlegge og kalkulere menneskelig anatomi. Programvaren analyserer filmklippet for å bygge en 3D-modell av personene i filmklippet. Når analysen er over, kan man blåse opp og redusere den prosentvise muskelmengden i bein, armer og bryst, samt høyde og lengde på hver kroppsdel.

Det var knapt noen forskjell i hvordan testgrupper oppfattet den originale og den mofiserte videoen, noe som tilsier at det er vanskelig å se at klippet er redigert, melder Morphsuite i sin rapport.

Lanseres i desember
Noen svakheter har imidlertid MovieReshape. Blant annet kreves det en klar og tydelig bakgrunn for at algoritmen skal fungere feilfritt. Det er også grenser for hvor mye muskelmasse og strekk man kan legge inn før klippet ser kunstig ut. Programvaren er ennå under utvikling, og skal lanseres på Siggraph Asia i desember, melder New Scientist.

Da åpnes dørene for spinkle nerder i actionfilmenes hovedroller, og fallerte skuespillere som atter kan blåses opp igjen til gamle høyder. Eller kanskje det er gamle familieopptak som trenger en liten makeover?

Her kan du se teknologien i bruk:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen