Sjekk vår nye skjermkort-testbenk
(Bilde: Varg Aamo, hardware.no)

Sjekk vår nye skjermkort-testbenk

Nye spill og maskinvare skal tyne nye skjermkort.

Maskinvare

Prosessor

Som nevnt i innledningen har spesielt prosessoren begynt å vise seg litt gammel, og med det i bakhodet gikk vi ut for å kjøpe oss noe av de råeste vi kunne finne.

Intel Core i7 3930k.
Intel Core i7 3930k.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Vi endte på Intel Core i7 3930k. Denne er riktignok marginalt svakere enn det aller heftigste Intel har å by på, men som vi kommenterte i vår test av Core i7 3960X er denne prosessoren et svært godt kjøp hvis man ikke ha det beste av det beste.

Med omtrent halve prislappen til for eksempel 3960X eller 3970X Extreme vil 3930k nok også ligge nærmere hva de fleste av våre lesere faktisk har i sine maskiner.

Hovedkort

Med prosessoren på plass trengte vi også et hovedkort som støttet LGA 2011-sokkelen. Da var Gigabyte G1.Assassin 2 et ganske enkelt valg. Vi var nemlig storfornøyde med dette kortet etter at vi testet herligheten, og ga det en nærmest uforbeholden anbefaling.

Minne

Patriot Intel Extreme Masters 16 GB 1866 MHz.
Patriot Intel Extreme Masters 16 GB 1866 MHz.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Da det ble på tide å velge ut minne tok vi en ny titt på våre egne anbefalinger, og valget falt raskt på Patriot Intel Extreme Masters 1866 MHz 16 GB.

Brikkene vi testet kom i et sett på 2 brikker á 8 GB; men i testriggen monterte vi istedet 4 brikker á 4 GB. Disse hadde stort sett samme spesifikasjoner, men noe raskere tilgangstider: 9-10-9-27 fremfor 10-11-10-30. Det er Patriot som har gitt oss modulene for bruk i testbenken.

Prosessorkjøler

Siden Patriot-brikkene med sine kjølere er litt omfangsrike, ønsket vi ikke å havne i samme situasjon som med forrige testbenk. Da kjølte vi ned prosessoren med en Noctua NH-C14. Denne gjorde en svært god jobb, og i sin tid ga vi den en svært varm anbefaling, men vi fikk ikke plass til begge viftene på grunn av at minnebrikkene stakk for høyt opp.

Ut med det gamle, inn med det nye.
Ut med det gamle, inn med det nye.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Derfor valgte vi heller å sette på en Corsair Hydro H100i. Dette er et lukket vannkjølingssystem som vi også ga vår anbefaling, og som gjør det veldig lett for oss å arbeide rett på hovedkortet på grunn av en svært kompakt kjøleblokk.

Strømforsyning

Corsair AX 1200W var vårt valg til forrige testbenk, og har vist seg mer enn solid nok til å bli med videre.

Kapasiteten på 1200 watt bør gi oss mer enn nok kraft til å kjøre alt av skjermkort som lander på våre skrivebord i overskuelig fremtid. Vi antar at vi bør klare å dra selv et tospann av nylanseringen Asus ROG Ares II før vi trenger mer strøm.

Lagringsmedium

På lagringsfronten besluttet vi å gå bort fra vår ærverdige Western Digital Caviar Black 500 GB, og heller ta steget over til SSD. Nå vil neppe dette gjøre merkbare utslag på våre testresultater, men vi valgte å på nytt følge våre egne anbefalinger – og puttet inn en Intel 335 Series 240 GB SSD som en balanse mellom pris og ytelse.

Med det er testmaskinen komplett, og etter å ha installert Windows gjensto bare å plukke ut de riktige spillene å teste med. På neste side finner du oversikten »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen