Sjekk ut treningsskjorta med innebygd pulsmåler
Teknofil
(Bilde: OMsignal)

Sjekk ut treningsskjorta med innebygd pulsmåler

Hvorfor velger vanlig bomull når du kan få «smartklær»?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Treningsutstyr er på full fart inn i teknologiverdenen, og vi har sett alt fra smartklokker med innebygde pulsmåler til dedikerte treningsarmbånd bli populære blant folket.

Nå er det i ferd med å dukke opp enda et alternativ på markedet, som har det meste du kan trenge av en treningsdings, direkte innebygd i en trøye. 

Innebygd pulsbånd rundt brystkassa

Trøyen kommer fra det nystartede selskapet OMsignal, og ser ut som en hvilken som helst trangtsittende treningsgenser. Forskjellen er imidlertid at OMsignals trøye har vevd inn sølvtråder rundt hele brystkassen, som kan måle både hvordan du puster og hvordan hjertet ditt slår.

Denne lille dingsen fester du på siden av trøya, som får signaler fra den innebygde pulsmåleren rundt brystet.
Denne lille dingsen fester du på siden av trøya, som får signaler fra den innebygde pulsmåleren rundt brystet.Foto: OMsignal

Signalene fra dette båndet blir sendt via sølvtrådene til en liten svart boks du fester på trøyen. Boksen er på størrelse med en liten pastilleske, og har sensorer som aksellerometer, gyrometer og magnetometer innebygd. Dataen den registrerer sendes direkte til telefonen din via Bluetooth. 

Med en egen app kan du enten følge med direkte mens du trener for å se hvordan du ligger an i sanntid, eller bare la den registrere hele treningsøkten av seg selv, som du kan se på i ettertid. 

Ikke billig

OMsignal-trøya og den lille svarte boksen som registrerer all data selges som en pakke på OMsignals nettsider. De kjører en kampanje gjennom hele mai-måned, hvor du kan få pakken for 200 dollar, rundt 1200 kroner, før prisen stiger til 240 dollar i juni. Du bør imidlertid regne med både frakt, moms og toll hvis du er interessert. 

Sjekk en video som forklarer litt mer hvordan den avanserte trøya fungerer her:

 

Ikke tro at dataen din aldri blir brukt til noe: 
Populært treningsapp skal selge dataene de samler inn »

(Kilde: Wired)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen