(Bilde: Galaxy Club/Samsung/montasje)

Sjekk ut Samsungs spinnville mobilkonsept

Er det slik neste Galaxy Note-modell vil se ut?

Samsung er kjent for å eksperimentere en del med designet sitt, iallefall mer enn erkerivalen Apple. Nå har elektronikkgiganten fått innvilget et nytt smartmobil-patent, og det er mildt sagt utradisjonelt. Det beste ordet for å beskrive konseptet er intet mindre enn spinnvilt.

Taster på baksiden

En alternativ bakside med to knapperekker på skjermsiden.
En alternativ bakside med to knapperekker på skjermsiden.Foto: Galaxy Club/Samsung

Sørkoreanerne har virkelig tenkt nytt med dette konseptet, selv om det minner noe om den kurvede telefonen Samsung presenterte for litt under et år siden. For ordens skyld er det ikke den buede Galaxy Round vi snakker om her, for det nye konseptet buer nemlig motsatt vei; utover. Faktisk er dette en mer eller mindre oval telefon der skjermen buer seg helt rundt og over på baksiden – der det strategisk nok sitter noen viktige knapper.

Etter patenttegningen å dømme ser det ut til at kamera-, e-post-, innstillings-, dokument- og tilbake-snarveier vil befinne seg på den ene delen av skjermbaksiden. På den andre delen ser det ut til at det vil befinne seg en rekke valgfrie knapper. Det skal nevnes at dette bare er en patenttegning, og at en eventuell "ekte" telefon sannsynligvis ikke vil ha det samme oppsettet.

Neste Galaxy Note?

Og der kommer vi til noe av det som er viktigst å nevne når man snakker om slik patenter. Sannsynligvis vil det ta lang, lang tid før en slik modell når markedet, og det er absolutt ikke utenkelig at Samsung aldri vil benyttet patentet i det hele tatt. Store selskaper får rettighetene til nye patenter hele tiden, og bare en brøkdel blir faktisk til noe du som forbruker får mulighet til å kjøpe.

Når det er sagt, så har også Samsung påstått en stund at den neste Galaxy Note-modellen vil få en design som "...vil være så annerledes at det vil bli sett på som en helt ny formfaktor". Dersom den neste kjempemobilen fra sørkoreanerne får en slik design er det defintivt noe helt nytt – og absolutt en ny formfaktor.

Les også: Samsung-appene brukes ikke »

(Kilde: BGR)

(Bilde: Galaxy Club/Samsung)
(Bilde: Galaxy Club/Samsung)
(Bilde: Galaxy Club/Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen