Sjekk ut Motorolas nye telefonkonsept
Teknofil
(Bilde: Motorola)

Sjekk ut Motorolas nye telefonkonsept

Vil lage smarttelefoner ut av separate byggeklosser.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For ikke lenge siden stiftet vi bekjentskap med konseptmobilen Phonebloks. Dette er en såkalt modulbasert smarttelefon, hvor du selv kan bytte ut maskinvaredeler etter eget behov – omtrent som med en tradisjonell stasjonær-PC.

Nå blir Google og datterselskapet Motorola med på leken og slår sammen kreftene med Phonebloks. Resultatet er «Project Ara», og det skal være en fri og åpen plattform for maskinvare, hvor målet er å la forbrukerne bytte ut komponenter når de vil.

Som Android for maskinvare

Foto: Motorola

Motorola hevder at Project Ara blir maskinvarens svar på det Android er for programvare. Håpet er at Ara blir et levende økosystem for tredjepartsutviklere, øker innovasjonen og reduserer utviklingstiden på mobildeler.

Project Ara ligner på en stasjonær datamaskin i miniformat. Et lite kabinett i smarttelefonstørrelse utgjør fundamentet, og her er det innganger til ulike moduler. En modul kan være alt fra en prosessor eller skjerm til batteri eller sensor.

Du kan melde deg på som «Ara Scout» hos dscout.com/ara. Her kan interesserte speidere komme med ideer og tilbakemeldinger, og de mest aktive får utdelt gratis enheter når Project Ara lanseres om ett års tid.

Lego-aktig:
Er dette framtidens mobiltelefon? »

(Kilder: Motorola via Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen