Hva med et par sko som motiverer deg til trening?
Teknofil
Hva med et par sko som motiverer deg til trening? (Bilde: Google)

Sjekk ut Googles snakkende sko

Blir «smart-sko» det neste?

At det amerikanske IT-selskapet Google er glade i å eksperimentere med teknologi og innovasjon, burde ikke komme som en overraskelse på noen. Søkegiganten står bak fancy tjenester som Google Street View og spennende produkter som Google Glass, og nå kommer enda et interessant påfunn fra den kanten.

Google ser seg nemlig om etter nye, kreative metoder å drive markedsføring på. Derfor har de lansert prosjektet Art Copy&Code, som tar til sikte på å forandre funksjonaliteten til reklame.

Ett av eksperimentene her heter The Talking Shoe, og som navnet antyder dreier det seg om snakkende sko. Mildt sagt spesielt, og ganske så underholdende (se video nederst i saken).

Smart-sko

Én av de sterkeste trendene innen forbrukerelektronikk i dag, er at alt skal være «smart». Dette er en gimmick for at noe gjerne er koblet til Internett eller har nye kommunikasjonsmetoder, som for eksempel å styre TV-en med stemmen.

At Google leker seg med en «smart-sko» er derfor både en spennende og naturlig utvikling i dagens klima. Den snakkende skoen er av merket Adidas, og kommer følgelig utstyrt med smarttelefonegenskaper som akselerometer, gyroskop og Bluetooth-tilkobling.

Virtuell trener

Disse teknologiske duppedittene gjør det mulig for skoene å «overføre» brukerens bevegelser og posisjon trådløst til Internett. Informasjonen blir sendt til en applikasjon som deretter tolker det som skjer og gir brukeren passende, humoristiske kommentarer.

Hvis du for eksempel sitter stille, vil skoene klage og oppfordre deg til litt mosjon. Dersom du går eller løper, er skoene i himmelen – og lar deg få vite det med skryt og komplimenter.

Skoene kan med andre ord fungere som en slags virtuell trener, som får deg motivert til å komme deg i fysisk aktivitet.

Selv om det hele kun er et eksperiment med et glimt i øyet per dags dato, kan dette være blant de første stegene mot stadig smartere ha-på-dingser – som vil hjelpe oss i ulik grad i framtiden.

Googles databriller gir også de kreative spillerom:
8 ting utviklere vil gjøre med Google Glass »

Ta en titt på konseptvideoen for de snakkende skoene på YouTube:


(Kilde: DVICE)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen