Googles 3D-kart blir mye bedre

Teknofil Sjekk ut Googles nye 3D-kart

(Bilde: Google)

Googles 3D-kart blir mye bedre

Snart får du byer i full 3D på Google Maps og Earth.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google Maps og Google Earth får nå en rekke oppdateringer. Blant nyhetene er at du snart kan se tredimensjonale kart fremover, og dette virker å være temmelig likt 3D-karttjenesten Finn.no lanserte i 2008.

En annen viktig nyhet er at Google Maps nå kan laste ned kart lokalt til smarttelefonen, slik at du slipper å laste ned fra mobilnettet når du er ute på tur. Det er usikkert om noen andre plattformer enn Android vil få tilgang til akkurat denne tjenesten.

Kommer Apple i forkjøpet

Apple har tidligere kunngjort at de vil bevege seg vekk fra å ha Google Maps som standardappen for kart i sitt mobile operativsystem iOS. De vil isteden lansere sin egen navigasjonsprogramvare, som det er ventet at de vil presentere om kort tid.

Google forsøker derfor å komme Apple i forkjøpet ved å vise frem noen av funksjonene som er på vei til Google Maps og Google Earth.

3D-kartet i Google Maps vil vise bygninger i byer og naturområder i nærheten med en langt større detaljgrad enn i tidligere, flate, 2D-kart. I kjent stil vil dette antakelig først dreie seg om amerikanske byer, før tjenesten blir utvidet til andre deler av verden.

Hva med iOS?

Ifølge Google vil 3D-kartet komme til både Android og iOS innen få uker, men i når det gjelder de øvrige funksjonene og Google Maps' fremtidige rolle på Apples mobilsystem, forholder selskapet seg stille.

En representant fra Google har likevel uttalt at bedriften er opptatt av å få alle Google Maps-funksjonene over på iOS, og ikke bare ha dem på Android.

Dette kan bli vanskeligere å få til hvis Apple selv vil kontrollere kartfunksjonene i iOS.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: Google Lat Long Blog)

Se en demonstrasjonsvideo av det nye 3D-kartet på YouTube:


Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen