Sjekk ut disse enkle, men effektive fototriksene
(Bilde: YouTube)

Sjekk ut disse enkle, men effektive fototriksene

Krever bare vanlige husholdningsgjenstander.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes mange metoder for å heve kvaliteten på fotografier, og om man er av den litt kreative typen er det slettes ikke alltid nødvendig å gå til innkjøp av dyre hjelpemidler for å gjøre bildene både bedre og mer spennende.

Fotonettstedet COOPH har nå lagt ut en video med et knippe svært enkle, men effektive fototriks som hvem som helst kan teste ut hjemme. Noen av triksene kan det være du har sett før, mens andre nok kan kalles mer originale.

Lag timelapse på et blunk

Det første trikset som demonstreres er en meget enkel måte å lage en kjapp timelapse-video på. Teknikken går simpelthen ut på å montere et GoPro-kamera på en roterende eggklokke, en metode som etter videoen å dømme faktisk ser ut til å fungere ganske bra.

Slik ble resultatet med den hjemmesnekrede blitssprederen.
Slik ble resultatet med den hjemmesnekrede blitssprederen.Foto: YouTube

Triks nummer to innebærer å lage et primitivt fargefilter ved å fargelegge en gjennomsiktig plastpose med tusj, rive den opp slik at den danner kun ett lag, og deretter feste den på objektivet med en strikk.

Effektiv blitsspreder

En enkel blitsspreder kan du lage ved å feste et lag med gjennomsiktig papir på innsiden av en tupperware-boks, med aluminiumsfolie på den ene siden. Sprederen monteres så på blitsen ved å skjære et hull i tupperware-boksen. I videoen ser metoden definitivt ut til å gi en jevnere lysfordeling enn uten den hjemmelagde innretningen.

Resten av triksene ser du i videoen under, og om du sitter på noen egne geniale idéer er det bare å dele dem i diskusjonsforumet.

Her er noen andre, enkle fototips: Disse har ingenting med utstyret å gjøre »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen