Perspektivbilde av framsiden av konseptmodellen
Teknofil
Perspektivbilde av framsiden av konseptmodellen (Bilde: Sam Beckett/Youtube)

Sjekk ut dette iPhone 6-konseptet!

Sannsynligvis treffer det blink på mange områder.

Det florerer som alltid med rykter rundt Apples telefoner, og vi har skrevet om flere konsepter allerede. Nå har designeren Sam Beckett laget en video som viser hvordan han tror en eventuell iPhone 6 kan komme til å se ut.

Større skjerm, liten telefon

Beckett har utvidet skjermstørrelsen til 4,7 tommer, og ser dermed ut til å følge andre rykter om at Apple vil gi sin nye telefon en skjerm med nettopp den størrelsen. For å få til dette har han trukket skjermen lenger ut mot sidene, forminsket topp- og bunnpartiet og gjort telefonen 8 prosent større.

Framsiden av konseptmodellen.
Framsiden av konseptmodellen.Foto: Sam Beckett/Youtube
Delene nederst i konseptmodellen settes inn i mobilen.
Delene nederst i konseptmodellen settes inn i mobilen.Foto: Sam Beckett/Youtube

Skjermen blir da imidlertid hele 17 prosent større, så man ofrer ikke den enhåndsholdte funksjonaliteten for en større skjerm. Beckett vil også gi telefonen 68 prosent flere piksler. Dette betyr kort sagt at den 4,7-tommer store skjermen får en oppløsning på 1920x1080 piksler, som gir en pikseltetthet på 468ppi.

For øvrig har også konseptmodellen et hovedkamera på 10 megapiksler og en front dekket med safirglass. Under panseret skal den (påståtte) nye A8-chipen ligge og kverne ut tall, noe som ikke virker så altfor usannsynlig. Telefonens tykkelse skal også være minsket med 0,6 millimeter, til 7 millimeter.

Virker sannsynlig

De forskjellige delene av konseptmodellen.
De forskjellige delene av konseptmodellen.Foto: Sam Beckett/Youtube

Mange av de andre iPhone 6-konseptene vi har sett hittil har vært ganske radikale i utformingen. Vi har sett HTC One-inspirerte konsepter, konsepter med kurvede skjermer, et annet, syltynt "iPhone Air"-konsept og ikke minst et ganske drøyt, solcelledrevet konsept.

Baksiden av konseptmodellen.
Baksiden av konseptmodellen.Foto: Sam Beckett/Youtube

Becketts konsept er dermed et av de første det faktisk virker sannsynlig at Apple kan finne på å "etterligne". Med "etterligne" menes selvfølgelig ikke at Apple henter inspirasjon fra konseptet. Tvert imot. Beckett har snarere hentet inspirasjon fra Apples nåværende toppmodell, iPhone 5S, for å skape sin konseptmodell.

Ettersom Apple er kjent for å beholde stilformen sin i grove trekk, virker det sannsynlig at iPhone 6 kan få et utseende som i det minste minner om dette konseptet. Om det blir hetende akkurat "iPhone Air" er imidlertid et stort, ubesvart spørsmål.

Her er for øvrig Becketts egne video:

Det er liten tvil om at neste iPhone vil gjøre et hopp i størrelse.
Noen hevder imidlertid at Apple også vil lansere en phablet »

(Kilde: Thenextweb, Youtube)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen