(Bilde: Riley Kimball, Quick Draw )

Sjekk ut dette geniale systemet

Endelig en smart måte å skifte objektiver på.

Foto: Riley Kimball, Quick Draw

Er du en aktiv fotograf har du helt sikkert irritert deg over hvor vanskelig det er å bytte objektiver på en effektiv måte. Enten må man ha flere kameraer hengende over skuldrene, eller så må man ha en bag i nærheten for å få tak i objektivene man trenger for å få jobben gjort.

Les også: TEST: Spyder Holster Pro

Nå har imidlertid ingeniøren og fotoentusiasten Riley Kimball laget et system som nå blir forsøkt finansiert gjennom tjenesten Kickstarter. Dette er et beltesystem hvor fotografen kan feste objektivene sine til en metallplate via bajonettfatningen, som deretter henges i beltet for enkel tilgang.

Objektivene kan kun fjernes fra platene når de blir løftet opp, og systemet er konstruert med en spesiell lås for å hindre at objektivene faller av ved uhell. Enn så lenge er det bare Canons EF- og Nikons F-fatning som er støttet av systemet, da det fortsatt er i utviklingsstadiet.

Les også: Skulderstropp for venstrehendte

Selve systemet har fått mye oppmerksomhet på nettet de siste dagene, og for at det prosjektet skal bli en realitet må Kimball samle inn 100 000 amerikanske dollar i løpet av de neste 3 ukene. Så langt har han kommet over halvveis, og mye tyder på at han vil nå målet for å få satt produksjonen av quick draw i gang. Under kan du se en presentasjonsvideo som viser hvordan systemet fungerer i praksis:

Kilde: www.kickstarter.com

Les også: Her er nye fotosekker for hobbyregissøren

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen