Mantis er et imponerende stykke arbeid.
Teknofil
Mantis er et imponerende stykke arbeid. (Bilde: winchymatt / YouTube)

Sjekk ut denne voldsomme maskinen

Mantis er en seksbeint, mekanisk vandrer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Store, vandrende maskiner har fascinert de fleste siden AT-AT-ene i Star Wars og den gigantiske mekaniske edderkoppen i Wild Wild West.

Science fiction ligger ofte i forkant av virkeligheten, men titt og stadig tar realiteten igjen fantasien. Et eksempel på dette er Mantis – en vandrende maskin på seks bein fra Storbritannia.

Blant de største

Mantis rager 2,8 meter i været og veier to tonn. Maskinen drives i tillegg av en 2,2-liters turbodieselmotor med 50 hestekrefter.

Det tok britiske Matt Denton og teamet hans fra Micromagic Systems over fire år å utvikle Mantis, men til gjengjeld er maskinen én av de største funksjonelle vandrerne for alle terreng i verden.

Makshastigheten er foreløpig ikke noe å skryte så altfor høyt av, med 1 km/t som kjappeste gange. Det er mulig å styre Mantis direkte i cockpiten, men det går også an å kontrollere den via trådløst nettverk.

«Ser» med beina

Den praktiske funksjonaliteten til Mantis er for eksempel å dytte objekter. Per dags dato er maskinen helt avhengig av sensorisk informasjon fra beina når de treffer bakken, slik at den kan justere seg til landskapet.

I framtiden er det sannsynlig at teamet legger inn et visuelt system, slik at Mantis kan vurdere omgivelsene på forhånd, og deretter sette opp farta.

Mantis tar private oppdrag, slik som å møte opp på arrangementer eller utendørsselskaper. Enhver fest kunne dratt nytte av en slik tilstedeværelse.

Her er et antrekk som matcher Mantis:
Sjekk ut denne nifse kjolen »

Se Mantis tråkke av gårde i videoen nedenfor:


(Kilder: io9 via Popular Science)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen