Eksplosiv kraft er et av kjennetegnene ved Wokart.
Teknofil
Eksplosiv kraft er et av kjennetegnene ved Wokart. (Bilde: Wokart)

Sjekk denne vann-gokarten

Ekstremt kraftig, ekstremt lett og ekstremt manøvreringsdyktig.

Gokart er en morsom interesse som handler om små biler uten fjæring og masse fart. Kreasjonen med det klingende navnet «Wokart» er nesten det samme, bare uten hjul og asfalt; dette er en vann-gokart!

Lett og hurtig

Navnet på det noe utradisjonelle fartøyet sier vel både seg selv og det meste: dette er en liten og lett sak for å ha det moro på vannet med. 

Foto: Wokart

Wokart er mer enn bare en båt; det er en katamaran, og under katamaranskroget har skaperne montert en motor på 70 hestekrefter. Med tanke på at selve båten veier skarve 210 kilo (uten motor) og er laget av plast, sier det seg selv at det vil være en svært eksplosiv opplevelse å sitte i fartøyet når disse kreftene slippes løs.

Båten skal også kunne leveres med en motor på 85 hestekrefter, noe som ifølge skaperen, den amerikanske professoren Dr. Theo Christen, skal gjøre båten «...totalt uegnet for kommersielt bruk...». Det er nok mer en diplomatisk måte å si at vanlige mennesker – mennesker som ikke er profesjonelle racerbåtførere – ikke kan kontrollere slike krefter.

Ekstrem manøvreringsevne

Foto: Wokart

Samtidig som Wokart har en eksplosiv kraft, så er den også ekstremt stabil takket være katamaran-designet. Dette, sammen med den midtplasserte motoren, sørger for at den umiddelbart skal kunne snu 90 grader selv i høy hastighet uten å falle overende.

Ifølge de som har prøvekjørt fartøyet, skal doningen være overraskende behagelig å kjøre. Helt tilfeldig viser det seg nemlig at den midtmonterte motoren absorberer dønningene fra havet svært godt, og sammen med setet sørger dette for en uvanlig god kjørekomfort. Faktisk så god at havet skal kjennes mer ut som asfalt enn, ja, hav. Og det er en bragd for en såpass liten tass av en båt som det Wokart er.

Kan kjøpes, men...

Christen viste for første gang frem fartøyet sitt på Stockholm Boat Show i mars 2013, og det vakte da stor beundring. Nå er båten satt i produksjon i Thailand, og kan leveres. Men da må du ut med minst 20 000 pund, eller omtrent 160 000 norske kroner. Uten motor. Og det er det nok de færreste som tar seg råd til.

 

Wokart er kanskje en råtass på vannet.
Denne doningen kjører imidlertid både på land og på vann »

(Kilde: Gizmag, Wokart)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen