Urbee 2 har en stilren og avrundet design, og er dessuten skrevet ut av en 3D-printer. (Bilde: Urbee)

Sjekk ut den lekre 3D-printerbilen

Veier halvparten av en vanlig bil og tåler like mye.

Framtidens biler vil ikke bli satt sammen på samlebånd av industrielle roboter i store bilfabrikker. I stedet vil de bli skrevet ut av en 3D-printer, i bedagelig tempo.

Det er i alle fall tanken til Jim Kor, som står bak den 3D-printede designbomben av en bil ved navn Urbee 2. 3D-printerbilen vil være like robust som en vanlig bil, men samtidig veie mye mindre. Dette betyr mindre drivstoffforbruk, noe som klinger godt i disse miljøbevisste tider.

Ofrer ikke sikkerheten

Urbee 2 kan veie mye mindre enn en tradisjonell bil fordi den blir skrevet ut i plast av typen ABS. Kor og kompani har først designet bilen ned til hver minste detalj i et dataprogram, før den blir skrevet ut lag for lag av en 3D-printer.

Den tre meter lange trehjulingen med plass til to passasjerer veier følgelig bare 544 kilogram, men altså ikke på bekostning av sikkerheten. 3D-printing lar skaperne velge nøyaktig hvor tykk og robust plasten skal være på angitte steder, slik at designen har blitt optimalisert med både støtsikkerhet og aerodynamikk i tankene.

Motoren og visse andre deler er fremdeles ordinære. Den helhetlige modellen består likevel av såpass få deler med smarte løsninger at den totale vekten blir mye mindre enn andre biler.

Rekordforsøk

Nå lar det seg ikke gjøre å skrive ut en bil over natta. Teknikken de bruker for å lage Urbee 2 kalles riktig nok «lights out», noe som indikerer at selve utskriftsprossen fortsetter når lysene slukkes og de ansatte går hjem for dagen.

3D-printingen for en bil som Urbee 2 tar totalt 2500 timer, og prisen for prototypen er satt til 50 000 dollar.

Jim Kor og teamet bak Urbee 2 vil selvsagt ha den lille bilen ut på markedet en gang i framtiden, men først venter mer testing, flere finansielle midler, godkjenning av myndigheter og et forsøk på å slå en Guinness-verdensrekord.

Urbee 2 skal nemlig forsøke å kjøre mellom San Francisco og New York City med en tank på bare 38 liters drivstoff. Om de lykkes, gjenstår å se.

Vil du vite mer om denne bilen, kan du besøke Urbees offisielle hjemmeside.

3D-printing holder også agent 007 blid:
Hva er alternativet til å vrake bilen til James Bond? »

(Kilde: Wired)

Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen