Foto: Alexander Kozovski

Teknofil Sjekk ut bikinien laget av datadeler

Foto: Alexander Kozovski

Sjekk ut bikinien laget av datadeler

Nerdenes ultimate drøm?

Denne spesielle bikinien er ikke som alle andre – den består nemlig av gamle deler fra datamaskiner. Den er skapt av designerne Jennifer Shannon og Andi Cheung, og sikter etter å belyse forholdet mellom kvinner og teknologi.

Teknologiredaktøren Jaymi Heimbuch hos Trehugger har i forbindelse med databikinien skrevet en hel artikkel om kvinnens rolle i teknologiverdenen, og spør hvorfor ikke flere kvinner tar del i bransjen.

Ifølge henne og kildene hun trekker frem er mangelen på kvinner i vitenskapelige og teknologiske arbeidsplasser et resultat av kjønnsroller i sosiale settinger, og at det er på tide å bryte med dette. Og her kommer en slik bikini inn i bildet.

– Ubrukelig og ubehagelig

For å lokke kvinner over til teknologiens verden kan det være lurt å spille på kvinners tradisjonelle interesser – som nettopp klær og mote.

Designerne Shannon og Cheung har derfor kommet opp med ideen om å blande mote og teknologi med sin databikini, for å gjøre ideen om teknologi og data mer spiselig for kvinner. Ved å påpeke at IT kan ha mer «praktisk» bruk i hverdagen, håper de å få flere til å se nye muligheter og vurdere en karriere innen data og teknologi.

Ifølge designerne er bikinien med klumpete og utdaterte PC-komponenter både ubrukelig som teknologi og ubehagelig å ha på seg. Likevel var målet deres å overdrive tolkningen for fremme poenget rent visuelt.

LED-mote

Teknologi og mote har for lengst begynt å smelte sammen, og blant de siste nyhetene her er for eksempel en kjole som blinker i takt med musikken eller diverse annen LED-mote.

Hva tror du? Vil mer praktiske eksempler og kunstprosjekter som dette bidra til å få flere kvinner inn i IT? Vil det bidra til nytenkning og nyskaping? Har du noen gode ideer? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen