Hvor raskt nett har du?

Hvor raskt nett har du?

Prøv speedometeret vårt!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da Teknofil ble innlemmet i Tek.no fulgte det ikke bare med et massivt arkiv av nyheter, men også den nyttige tjenesten Speedometeret

Med Speedometeret kan du sjekke hastigheten på nettlinjen din, og se om du faktisk får den hastigheten du betaler for.

Prøv Speedometeret »

Husker målingene dine

Flere leverandører har en tendens til å ikke kunne levere hastigheten du egentlig skal ha, spesielt hvis du ikke har en basestasjon rett i nærheten. Speedometeret husker målingene dine til neste gang, og gir deg en enkel oversikt over nedlastingshastigheten din. 

Speedometeret funker på mobilen din også.
Speedometeret funker på mobilen din også.

Hvis du gir tjenesten tilgang til posisjonen din vil du kunne sammenligne hastigheten med andre i området ditt. Da vil du lettere kunne avgjøre om du er spesielt utsatt for Internettleverandørens vrede, eller om hele nabolaget er utsatt. 

Speedometeret fungerer også på mobilen din, i tilfelle du vil sjekke hastighetene på mobilnettet. Nå som både Netcom og Telenor jobber på spreng for å bygge ut 4G-nettet, kan du trolig få ganske ulike målinger basert på hvor du befinner deg. 

Slik fungerer Speedometeret

Speedometeret har vært med oss i mange år, og blitt gradvis oppgradert for å kjøre så smidig som mulig. I dag er klientkoden skrevet i javascript, noe som kan være et hyggelig alternativ til andre populære hastighetstester på nettet, slik som Speedtest.net, som bruker Flash. 

Idét du trykker på startknappen vil maskinen din simultant starte fire samtidige nedlastinger av en fil på 200 megabyte. Dumpfilen sendes direkte fra cacheprogrammet Varnish, slik at det skal være så lite forsinkelse som mulig.

Underveis i den femten sekunder lange testen sjekker Speedometeret hvor mye av dumpfilen som er lastet ned. Det endelige resultatet blir kalkulert ved å ta gjennomsnittet av alle målingene som blir gjort underveis. Hvis du har virkelig sinnsyke hastigheter, kan du holde øynene oppe for en liten hemmelighet utviklerne har gjemt.

Men nok teknisk prat, bare prøv Speedometeret i stedet! 

Speedometeret finner du på Tek.no/speedometer

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen