Sjekk om din mobil har Heartbleed
Teknofil
(Bilde: Google Play/montasje)

Sjekk om din mobil har Heartbleed

Det tar deg ett minutt med denne nye Android-appen.

I forrige uke ble den alvorlige feilen i OpenSSL, kalt Heartbleed, oppdaget. Dette skapte full panikk på Internett, så mange selskaper og offentlige instanser anbefalte at man skulle bytte omtrent alle passord for å være på den sikre siden.

Også Android-plattformen skal være rammet av Heartbleed-feilen, og da spesielt versjon 4.1.1. Men hvor alvorlig er det?

Hvis du frykter at hackere skal utnytte sikkerhetshullet og skaffe seg tilgang til Google-kontoen din eller annen informasjon du har liggende på mobilen, kan det være at du snart kan puste lettet ut. Ifølge PhoneArena kan du nemlig laste ned en pålitelig app som sjekker om sårbarheten i OpenSSL har blitt aktivert på din Android-mobil.

Kun til å oppdage Heartbleed

Dette ble resultatet på vår testtelefon med Android 4.1.2.
Dette ble resultatet på vår testtelefon med Android 4.1.2.

Normalt ville vi vært litt skeptiske til at denne typen apper, som plutselig dukker opp i kjølvannet av en en omfattende sikkerhetstrussel. Imidlertid er utgiveren Lookout Mobile Security, som også står bak en av de mest populære antivirustjenestene som du kan laste ned gratis på Android.

Appen kan imidlertid ikke tette sikkerhetshullet for deg, men poenget er å sjekke om din Android-mobil faktisk er sårbar.

Den nye appen, som heter Heartbleed Security Scanner (Heartbleed Detector) (gratis), krever dessuten bare nettilgang. Dersom den for eksempel krevde tilgang til å endre innstillingene på telefonen din også, ville den derimot ikke virket like pålitelig.

NB! Forumbruker Sirillion påpeker at ovennevnte app heter Heartbleed Security Scanner i Google Play, og skifter navn først etter nedlastning. En annen app som heter Heartbleed Detector i applikasjonsbutikken krever flere tillatelser, og det er ikke denne vi omtaler i artikkelen. Takk for tips!

Passordtjeneste kutter prisene etter Heartbleed:
Nå får du 1Password på Windows, Mac og iOS til halv pris »

 (Kilder: PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen