Sjekk når du får nye Android
(Bilde: Google)

Sjekk når du får nye Android

Lollipop-oppdateringen har en rekke nyheter, men det er høyst forskjellig når du får ta dem i bruk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at Android 5.0 Lollipop ble offisielt sluppet den 15. oktober har spenningen ligget i luften: hvem vil bli den første produsenten til å oppdatere sine telefoner til den nye og største oppdateringen av Android så langt?

Nettsiden Pocket Lint har samlet det som finnes av håndfast informasjon om når den søte oppdateringen kommer fra hver enkelt smarttelefonprodusent.

Google er først ute

Det ser ut til at Googles «egne» Nexus 4-, 5- og 6-mobiler blir aller først ut den 3. november. 

Google Nexus 6 kommer med Android 5.0 Lollipop ut av boksen.
Google Nexus 6 kommer med Android 5.0 Lollipop ut av boksen.

Nexus-mobilene er produsert for Google av andre produsenter men kjører ren Android slik Google skapte det. Dermed trenger ikke selskapet bruke tid på å sy operativsystemet inn i en annen skall som de andre produsentene ofte gjør, noe som sparer tid.

Så langt har Google bekreftet at telefonene Nexus 4 og Nexus 5 får Lollipop, samt de to nettbrettene Nexus 7 og Nexus 10. De to nyeste tilskuddene, Nexus 6 og Nexus 9, kommer med Lollipop rett ut av boksen.

Google har uttalt at alle disse vil få oppdateringen «i løpet av et par uker», noe som er ekstremt raskt sammenlignet med andre produsenter.

Sony

Sony har allerede annonsert at de vil oppdatere alle premium-telefonene sine til Lollipop, og i Xperia-verdenen betyr dette alle med «Z» som forstavelse. Dette vil skje i starten av 2015, og starte med nylig lanserte Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact.

HTC One M8 får nye Android innen 90 dager.
HTC One M8 får nye Android innen 90 dager.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

HTC

HTC har på sin side en 90-dagers garanti for oppdatering av sine utvalgte telefoner, og i dette tilfellet betyr det HTC One (M8) og One (M7). Senere vil enkelte andre modeller følge på.

Samsung

Samsung Galaxy S5 kan få Android 5.0 Lollipop i desember.
Samsung Galaxy S5 kan få Android 5.0 Lollipop i desember.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samsung, som kanskje er den mest interessante produsenten for de fleste her hjemme, er tradisjonelt raske med å rulle ut nye versjoner av Android. Det nokså tunge «skallet» den sør-koreanske produsenten legger over operativsystemet kan imidlertid by på noen utfordringer.

Ifølge SamMobile kan det hende at Galaxy S5 får Lollipop allerede i løpet av desember 2014, med Note 4 ikke langt etter det. Samsung har også twitret et bilde av Note 4 med et uvanlig søtt bakgrunnsbilde, så noen hint er det jo der ute.

Telefonprodusentens eldre mobiler, Galaxy S4 og Galaxy Note 3, vil etter all sannsynlighet også få oppdateringen – men dette er ikke bekreftet.

LG 

LG har så langt ikke gitt noen dato for når de vil oppdatere sine telefoner til Lollipop. Ifølge PhoneArena er det imidlertid ting som tyder på at LG G3 vil få ny drakt innen året er omme. LG G2 kan på sin side forvente en oppdatering i begynnelsen av 2015.

Android TV

Det er imidlertid ikke bare smarttelefoner som får nye Android. Lollipop tar nemlig steget over på TV-er også. Android-TV vil få støtte for UHD-oppløsning og den nye HEVC-kodeken. Sistnevnte er et filformat som gjør det mulig å krympe en spillefilm til halve størrelsen sammenlignet med dagens mpeg4 (H.264) uten at det går ut over bildekvaliteten. 

Vi tittet på nye Android tidligere i sommer:
Slik er Lollipop i forhold til KitKat »

(Kilder: Pocket-Lint, Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen