Sergey Brin viser frem en prototyp av Project Glass. (Foto: Google)
Teknofil
Sergey Brin viser frem en prototyp av Project Glass. (Foto: Google)

Sjekk hvordan Googles superbriller fungerer

Se den første videoen filmet med Project Glass.

Google er et selskap som driver med mye rart, og et av de mer spesielle prosjektene de driver med for tiden har fått navnet Project Glass.

Brillene er ikke vanlige briller, men et instrument for det som på engelsk så fint kalles «augmented reality». På norsk kan oversettes til noe sånt som «utvidet virkelighet».

Teknologi på fremmarsj

Løsninger med utvidet virkelighet finnes allerede på mobiltelefoner i dag, der en forsøker å legge til informasjon. Populære apper som iSikte, som viser deg hva fjelltopper og vann heter om du bruker mobilen, er eksempler på dette.

Google har altså litt større planer om dette, og ønsker at du skal slippe å bruke mobilen din til det. I stedet skal informasjonen kunne prosjekteres rett inn i brillene. Noen nøyaktig informasjon om hvordan dette i praksis skal kunne fungere er litt uklart, men Google publiserte i forrige måned en video der de viste hvordan det kunne bli om en virkelig fikk til alt.

I videoen, som du kan se under, ser man blant annet hvordan man kan legge på Google-kart i synsfeltet ditt, sende meldinger med stemmegjenkjenning og lignende. Tilkobling til internett er en selvfølge.

Endelig vanlig video

Demonstrasjonsvideoen over er derimot ikke fra et ekte produkt, men viser hvorfor det kan være en god idé.

Men nå har selskapet publisert den første videoen fra prototypen av brillene, som viser hvordan brillene kan brukes til å dokumentere i praksis alt du gjør, uten at du trenger å ha spesielle kameraer festet på hjelmer.

Videoen er i 720p-oppløsning, og bærer noe preg av at optikken ikke er den aller beste, for brillene sliter litt med kontraster og farger. Derimot viser det hvordan en nå nærmest kan filme hele livet sitt - fra eget perspektiv. Med konstant tilkobling til internett kan en se for seg at man kan lagre alt man ser til enhver tid.

Bilder

Google har også lagt ut en lang rekke bilder som etter sigende skal være tatt med brillene.

Ifølge Google kan brillene komme på markedet allerede innen året er omme. Pris, funksjoner og spesifikasjoner er derimot helt i det blå foreløpig.

Under kan du se eksempelbilder fra brillene. Klikk for større versjon!

Project Glass

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen