Sjekk hvor mye dyrere dataproduktene har blitt

Sjekk hvor mye dyrere dataproduktene har blitt

I takt med den norske kronens utvikling har importerte ting blitt dyrere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er en kjent sak at den norske kronen har tapt seg en god del i forhold til de andre valutaene på verdensbasis. Jada, det er helt naturlig at prisene går opp og ikke noe å rope ut for, men vi har sett på hvor mye det rent faktisk betyr for deg som skal handle datautstyr.

Vi har flere anbefalinger for komplette maskiner. Den rimeligste av disse har gått fra 6 000 kroner og opp til 8 000 kroner, altså en økning på 33 prosent.

En litt dyrere maskin har økt i pris fra 10 000 kroner til 13 000 kroner, hvilket representerer en prisøkning på 30 prosent.

Rundt 30 prosent økning er ganske mye, spesielt når vi snakker om IT-utstyr. Dette er ting som gjerne går ned i pris over tid, og slettes ikke opp.

Vi har hentet ut en rekke priser fra Prisguide.no. Prisene er hentet ut fra en serie med kategorier, og vi har valgt ut de ti mest populære produktene i de ulike kategoriene. Prisene vi har tatt med er som følger:

  • Dagens pris
  • For én uke siden
  • For én måned siden
  • For tre måneder siden
  • For seks måneder siden
  • For ett år siden

Opp 50 prosent på det drøyeste

Det kan være både bunner og topper som vi ikke har fått med oss, for eksempel om prisen var veldig avvikende for fem måneder siden. Likevel ser vi en klar trend, og på de drøyeste produktene finner vi en prisoppgang på rundt 50 prosent. AMD FX-8350 gikk for eksempel fra 1040 kroner i fjor og helt opp til 1549 nå i dag.

Dersom produktene er nyere enn ett år vil de naturlig nok ikke ha priser på alle tidene angitt over.


Lurer du på utviklingen for andre produkter kan du følge denne inne hos Prisguide.no, trykk da på fanen for prishistorikk, så vil du se hvordan utviklingen har vært over tid.

Sjekk hvilken nettbutikk som var billigst høsten 2014 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen