Sjekk hvilke dingser som bruker Google-kontoen din
Teknofil
(Bilde: skjermbilde/montasje)

Sjekk hvilke dingser som bruker Google-kontoen din

Fjern tilgangen til dingsene du ikke lenger bruker nå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google har lansert en ny sikkerhetsfunksjon denne uken, som lar deg sjekke hvor og når du har deg logget inn med Google-kontoen din. Det melder Mashable. For eksempel kan dette være jobb-PC-en, mobilen din og et nettbrett, men også dingser du ikke lenger bruker – eller har solgt –, eller en PC du har lånt hos en venn. 

I den nye oversikten ser du når kontoen sist var aktivert på de ulike dingsene. Finner du noen enheter du ikke kjenner igjen eller som ikke er i bruk lenger, kan du med et tastetrykk fjerne tilgangen. Det er praktisk, for da vet du i alle fall at ingen uvedkommende får tilgang til Google-kontoen din.

Øverst på siden finner du en link til hvordan du kan sikre kontoen din, dersom du ser noe mistenkelig. Her kan du blant annet aktivere totrinnsverifisering, fjerne gamle app-tilganger og se hvilke tjenester som har brukt kontoen din.

Finner du noe mistenksomt?

Undertegnede valgte å fjerne et par gamle enheter, og inndro tillatelsene som Angry Birds Transformers tydeligvis hadde bedt om. I tillegg ble en mobil som ikke har vært i bruk siden 2013 nektet videre tilgang til Gmail. Denne hadde riktignok heller ikke være aktiv siden i fjor, og ingen av disse tingene var «mistenksomt».

Likevel vil vi anbefale at du også tar en kjapp sjekk, og det kan du gjøre ved å gå til sikkerhetsinnstillingene på Google-kontoen

Har du sikret e-postkontoen din? 
Slik setter du opp totrinnsverifisering på Gmail »

(Kilder: GoogleMashable)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen