(Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no)

Sjekk hvem som sletter deg fra Facebook

«Who Deleted Me»-appen går som hakka møkk.

Du har sikkert hundrevis av venner på Facebook, og mange av dem har du sikkert ikke snakket med på årevis. Gamle skolekamerater, tilfeldige mennesker du møtte på byen, eller venners venner som på mystisk vis har en tendens til å ende opp i vennelisten din. 

Men vet du nøyaktig hvor mange venner du har? Ville du lagt merke til hvis vennetallet ditt gikk ned fra 474 til 473, og ville du sett hvem som slettet deg? Antageligvis ikke. 

Det gjør imidlertid den nye appen Who Deleted Me.

Sjekker vennelisten

Det tok rundt ett minutt før appen hadde scannet vennelisten min.
Det tok rundt ett minutt før appen hadde scannet vennelisten min.

Akkurat som navnet tilsier kan Who Deleted Me finne ut hvem som sletter deg fra vennelisten sin. Tjenesten er tilgjengelig i form av et nettlesertillegg eller en mobilapp. Utviklerne The Media Dudes hevder selv at de ikke krever tilgang til personlig info, annet enn vennelisten din. Vi har heller ikke sett tegn til lureri. 

Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen og logge inn på Facebook-kontoen din. Appen vil så scanne vennelisten din, og oppgi hvor mange venner du har. Hvis noen sletter deg fra Facebook vil dette bli registrert i appen, som kan fortelle deg nøyaktig hvem som slettet deg og når det skjedde. 

Du kan også se når vennen din sist var aktiv på Facebook, i tilfelle det skulle være interessant. 

Hvorfor tror du de slettet deg? 
10 ting du ikke bør gjøre på Facebook »

Jobben er gjort. Nå er det bare å vente på at vennene mine slutter å like meg.
Jobben er gjort. Nå er det bare å vente på at vennene mine slutter å like meg.

Fungerer ikke retroaktivt 

Hvor mange Anderser trenger man egentlig?
Hvor mange Anderser trenger man egentlig?

Det er imidlertid viktig å forstå at appen ikke kan finne ut hvem som har slettet deg tidligere. Who Deleted Me fungerer kun fra det øyeblikket du har installert og aktivert tjenesten, slik at den kan sammenligne den lagrede vennelisten med den oppdaterte Facebook-listen. 

Who Deleted Me tilbyr å sende varslinger hvis den oppdager at noen har forsvunnet fra vennelisten din. Det vil altså si at de enten har deaktivert kontoen sin eller slettet deg som venn.

Du kan også la appen kjøre i bakgrunnen slik at den jevnlig sjekker vennelisten din. Dette trekker trolig en del strøm fra batteriet ditt, så med mindre du er veldig paranoid holder deg å bare sjekke appen manuelt i ny og ne for å se om noen har slettet deg.

Vi skrudde av push-varslinger og bakgrunnskjøring.
Vi skrudde av push-varslinger og bakgrunnskjøring.

Lite populært hos Facebook

Facebook er ikke så veldig glad i tjenester som dette, og senest i februar i år blokkerte de den første utgaven av Who Deleted Me. Da var tjenesten en Facebook-app, noe som gjorde det veldig lett for Facebook å stenge dem ute. Denne gangen blir det neppe like lett, ettersom appen ikke ber om tilgang til noe annet enn vennelisten din. 

Who Deleted Me har vært relativt ustabil de siste dagene grunnet den enorme pågangen fra brukerne. De jobber imidlertid med å oppgradere serverne sine slik at tjenesten skal fungere for alle.

Nå gjenstår bare spørsmålet om hvorfor du egentlig bryr deg om en "venn" du ikke har snakket med på flere år sletter deg fra Facebook. 

Er du lei av hele greia? 
Slik sletter du Facebook-kontoen din på 5 sekunder »

(Kilde: Who Deleted Me)

Kommentarer (12)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen