(Bilde: Dean Potter/YouTube)

Sjekk GoPro-videoen av den flyvende hunden

Basehopper tok med seg kjæredyret sitt.

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva slags sprell man kan fange på video med de små, robuste actionkameraene GoPro. Nå har det dukket opp et fartsfylt ekstremsport-klipp med en heller uvanlig «utøver».

Nettstedet Picture Correct melder nemlig om en adrenalin-sulten våghals ved navn Dean Potter, som har som vane å ta med seg hunden sin hver gang han utfører de djerve stuntene sine.

Et av Potters seneste påfunn var et basehopp fra fjellet Eiger i Sveits, som er beryktet blant fjellklatrere for sine svært bratte og krevende vegger.

Hoppet med hunden på ryggen

Som trolig den første av sitt slag fikk Potters mangeårige kjæledyr, en australsk kveghund ved navn Whisper, æren av å være med på basehoppet. Den pelskledde krabaten var festet til ryggen under det luftige svevet iført beskyttelsesbriller og det hele, og seansen ble altså fanget med Potters bakovervendte GoPro-kamera.

Sikkerheten til hunden ser definitivt ut til å være godt ivaretatt, men det er selvsagt vanskelig å si i hvilken grad Whisper satte pris på å delta i det risikofylte stuntet.

Videoen er uansett fascinerende, for ikke å si høydeskrekk-fremkallende, og viser også selve øyeblikket der Potter hopper fra kanten og farer gjennom et lett skydekke. Potter brukte en såkalte vingedrakt under hoppet, som gjør at man kan tilbakelegge mye større horisontale avstander.

Om du har lyst til å sjekke ut flere farts- og høydefylte videoer, kan du besøke Dean Potters hjemmeside, hvor du også finner en rekke, vakre stillbilder av adrenalin-junkien i aksjon. Videoen med hunden ser du under.

Her er en annen GoPro-video med et dyr i hovedrollen: Pelikan fløy avgårde med GoPro-kameraet på nebbet »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen