Sjekk denne smarte dingsen
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Sjekk denne smarte dingsen

Bruk den gamle vannkjølingen din på skjermkortet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware.no/Taipei: Corsair er riktignok ikke først ut, men konseptet her er veldig enkelt. Med den nye braketten døpt HG10 kan du bruke en lukket vannkjølingsløsning for prosessoren, på skjermkortet.

Braketten fra Corsair støtter AMDs nyeste toppkort, altså Radeon R9 290 og R9 290X. En gang i tredje kvartal kommer det også en modell som støtter veldig mange av Nvidias GeForce-kort i den øvre delen av skalaen.

Når det gjelder støtte den andre veien så skal alt som Corsair har laget av vannkjølinger passe, selv gode gamle Hydro H50.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Får maksimalt ut av skjermkortet ditt

Corsair HG10 i en testmaskin.
Corsair HG10 i en testmaskin.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Braketten består av et feste for vannkjølingen, samt overganger slikt at braketten kan skrues fast på skjermkortet. I tillegg til dette er det også med en vifte som kjøler spenningsregulatorer og minnebrikkene. Ifølge Corsairs Harry Butler har dette en del spennende muligheter.

– Tradisjonelt sett vil grafikkprosessorer som blir for varme justere ned frekvensen, og dermed redusere ytelsen. En veldig enkel og illustrerende måte å se dette på er hvor mye minne som er i bruk, og som vi ser på demonstrasjonsmaskinen her er det virkelig forskjell.

På de aktuelle testmaskinene kjører de spillet Wolfenstein: The new Order, og forskjellene var tydelige. Grafikkprosessoren i referansesystemet endret hastighet hele tiden, mens det maskinen med vannkjølingen ikke slet tilsvarende. Det skal legges til at dette var to maskiner som Corsair selv hadde satt opp.

Corsair har satt veiledende pris til 40 USD, og den kommer på markedet en gang i juli eller august. Som vanlig kan du sette opp et varsel via prisguiden, så sender vi deg en e-post så snart det kommer norske priser på HG10.

AMDs råeste modell har allerede vannkjøling, sjekk hvordan det gikk da vi testet Radeon R9 295X »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen