Banana Pi.
Banana Pi. (Bilde: Bananapi.org)

Sjekk denne kraftige Raspberry Pi-klonen

«Banana Pi» er for Raspberry Pi-tilhengerne som ønsker mer ytelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Blant de såkalte minidatamaskinene er det nok fremdeles Raspberry Pi som er den mest populære, men det finnes også en god del konkurrerende alternativer på markedet, slik som for eksempel Intels Galileo, Arduino, Cubieboard og mange andre.

Nå melder nettstedet Liliputing om en ny knøtte-PC som interessant nok blir en slags «klone» av Raspberry Pi, men med en god del mer muskler.

Banana Pi.
Banana Pi.Foto: Lemaker.org

Det nye kortet har fått navnet «Banana Pi» og skal ifølge produktets hjemmeside være både like stort som Raspberry Pi-kortet, og by på den samme kretsdesignen og de samme GPIO-mulighetene (General-purpose input/output) som den populære konkurrenten.

Kraftigere

Dermed skal Banana Pi være fullt ut kompatibel med alle tilleggskort og tilleggsutstyr som man kan få tak i til Raspberry Pi. Kortet skiller seg imidlertid ut ved at det byr på kraftigere innmat.

Banana Pi er nemlig utstyrt med en tokjerners Allwinner A20-prosessor fra ARM, som har en klokkefrekvens på 1 GHz. Til sammenligning har Raspberry Pi en énkjernes Broadcom BCM2835-prosessor på 700 MHz. Det nye kortet har også 1 GB minne, der konkurrenten kun har maksimalt 512 MB.

SATA og IR-mottaker

Av andre ting Raspberry Pi ikke har kommer Banana Pi også med SATA-kontakt og innebygd IR-mottaker. Kortet har også innebygd av/på-knapp og omstartsknapp.

Mer informasjon kan du finne på hjemmesiden, som for øvrig bare er delvis funksjonell for øyeblikket, og også på nettstedet Lemaker. Kortet kan bestilles fra blant annet Ali Express for 50 dollar pluss frakt.

Nylig kom Raspberry i enda mindre utgave:
«Raspberry Pi Compute Module» blir enda mer fleksibel »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen